Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra de Menorca demana a les forces progressistes que promoguin mocions reprovant la monarquia

25391

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida ha emès aquest dilluns un comunicat en què reflexiona sobre el paper de la monarquia espanyola i fa una crida a les forces progressistes de l'illa perquè promoguin mocions de reprovació.

«Si bé era sabut per una part substancial de la població, que la monarquia resultava ser una institució anacrònica, poc democràtica i a més imposada per un dictador per perpetuar a les elits del poder econòmic al davant de les decisions polítiques de l'Estat, els esdeveniments dels darrers anys han fet obrir els ulls a una part de la societat que veien en la corona un factor d'estabilitat i de consens», així comença l'escrit d'Esquerra.

Tot seguit, fa referència a les «activitats tèrboles de Juan Carlos de Borbón» en relació a «adquisicions irregulars de propietats a l'estranger, comptes no declarades a Suïssa o comissions il·legals per adjudicació de contractes a l'estranger». A més, titlla d'«insostenible» i «propi de temps medievals i contrari a la llibertat d'expressió» que continuï existint com a delicte en el Codi Penal el d'injúries a la corona.

Al comunicat, Esquerra de Menorca també recrimina el paper «duríssim» jugat per Felip VI en el procés d'independència de Catalunya «posicionant-se amb l'ala més ultra de la dreta espanyola i contravenint el teòric paper conciliador que li atorga la Constitució, demostrant amb això la seva incapacitat per entendre el caràcter plurinacional i pluricultural d'aquest Estat».

Per tot això, des de la formació menorquina creuen necessari que el CIS contempli al seu baròmetre mensual una qüestió sobre la preferència de la població per la forma d'organització de l'Estat que «probablement demostraria les seves preferències republicanes i que, per tant, faria inevitable la celebració d'un referèndum sobre República o Monarquia».

Conseqüentment amb l'anterior i en concordança amb la campanya #RepruebaLaCorona, impulsada per Izquierda Unida, que portarà mocions per a reprovar a la monarquia a centenars de corporacions locals, Esquerra de Menorca demana a les forces progressistes, presents tant al Consell com als vuit ajuntaments de l'illa, que promoguin aquestes mocions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.