Setmanari d'informació local - 138 anys

La Conselleria de Medi Ambient recupera el butlletí 'Ciberespècies'

25381

L’any 2005 la Conselleria de Medi Ambient va crear un butlletí de notícies sobre conservació de fauna i flora, amb el nom de 'Ciberespècies'. Fins l’any 2012, se’n varen publicar 27 números, amb centenars de continguts, molt especialment centrats en les actuacions del Servei de Protecció d’Espècies. L’any 2014 només se’n va publicar un exemplar, i actualment s’ha reprès el projecte editorial amb un butlletí de disset pàgines, gràcies a la inclusió de l’activitat en el projecte d’Actuacions de Recuperació d’Espècies Silvestres (ARES), executat per SEO-Birdlife per a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. En aquesta nova etapa hi ha previst que se’n publiquin cinc exemplars anuals.

Segons Joan Mayol, cap del Servei de Protecció d’Espècies, el 'Ciberespècies' «neix amb el compromís de compartir dades i de mantenir l’atenció i l’interès dels ciutadans, ja que les administracions es gestionen amb els recursos que generen els imposts. L’administració de la biodiversitat no pot reduir-se a un sistema burocràtic de generació i tractament d’informació virtual, ni a un mecanisme purament normatiu i repressiu de les actuacions dels particulars». Per a Mayol, «és imprescindible implicar-se en accions positives a favor de les espècies, promoure sinergies amb la societat civil, informar de les actuacions, dels èxits i dels resultats menys favorables i ser receptius a propostes i suggeriments que venguin dels ciutadans interessats».

A més, tot l’equip que conforma la redacció d’aquesta publicació electrònica convida els lectors a «reaccionar a la publicació i a proposar nous temes per a comunicar, a més d’estendre la xarxa de possibles interessats proposant a lectors potencials la subscripció electrònica al butlletí, gratuïta i sense compromís».

En aquest número, s’hi han inclòs 27 notícies de flora, fauna, espècies protegides, espècies invasores, etc., distribuïdes en diferents seccions, com notícies de vegetals, actualitat animal i primícies del projecte ARES.

La distribució d’aquest es farà per correu electrònic i també seran disponibles a la web del Servei de Protecció d’Espècies, en aquest enllaç. L’adreça per a subscriure-s’hi és especies@dgcapea.caib.es.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.