Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca reclama mesures concretes per a acabar amb «l’infrafinançament històric»

25377

El portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que la presidenta del Govern «té tota la nostra confiança, però també la màxima exigència» en reclamar un REB i uns pressupostos generals «que siguin bons per a les illes per primera vegada a la història». Ferrà també ha explicat que MÉS per Mallorca està treballant en una campanya per un finançament just i per a dur al Parlament la veu de la plataforma ‘Per un bon finançament’, «que ha aconseguit articular un moviment més enllà de les administracions per reclamar un finançament just».

Aquesta campanya, ha assegurat Ferrà, «arriba en un moment en què està en debat si el REB serà una realitat o no». «Hem de posar punt final a un infrafinançament històric que no només afecta les administracions, sinó també al teixit empresarial i social», ha assegurat. Ferrà també ha explicat que les administracions han de fer «un esforç titànic i invertir recursos propis per pal·liar l’infrafinançament, fet que impossibilita avançar en les polítiques que voldríem».

Ferrà ha explicat que, més enllà de demanar un REB just per a les Balears i uns pressupostos generals que no deixin les illes a la cua d’inversió per càpita, MÉS per Mallorca reclamarà per la condonació del deute, «en gran part injust perquè la Comunitat tenia unes promeses de finançament que no s’han complit». També es treballarà per a la «derogació completa de la Llei Montoro i es tornarà a plantejar la cogestió aeroportuària, a més de fer seguiment del descompte de resident i veure si és efectiu o no i si s’ha de tornar a plantejar la tarifa plana». A més, ha afegit Ferrà, «farem seguiment dels convenis bilaterals per pal·liar l’infrafinançament, com el ferroviari».

D’altra banda, el portaveu del grup parlamentari ha llançat un missatge a Pedro Sánchez: «Escolti a la presidenta del Govern i tanqui un acord per al REB durant el mes de novembre, un acord que contempli tres pilars: el fons d’insularitat, el descompte per a residents i mercaderies i incentius fiscals per a les empreses i la ciutadania». Ferrà també ha subratllat que des de Madrid cal «un canvi de mentalitat perquè entenguin que la problemàtica és global, i va més enllà del REB i dels pressupostos generals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.