Setmanari d'informació local - 138 anys

La 'Plataforma antiautopistes' fa una crida a redimensionar l'autopista Llucmajor-Campos

25351
Els activistes s'han concentrat davant el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. | A.V./dBalears

La Plataforma antiautopistes ha fet aquest dissabte una «darrera crida» als partits polítics amb responsabilitat de Govern a Mallorca perquè «redimensionin el projecte d'autopista Llucmajor-Campos». Desenes de persones s'han concentrat davant l'edifici del Consell de Mallorca amb imatges i cartells amb dades del traçat de l'autopista.

La Plataforma ha assegurat que, a mesura que es van coneixent més detalls del projecte, «creix l'estupefacció d'organitzacions, entitats i persones de diversos àmbits». «El Consell de Mallorca no ha estat transparent amb aquest projecte, de fet ni tan sols va estar a exposició pública, no ha estat debatut per la societat i moltes persones que donen suport als partits desconeixen els seus impactes», han alertat.

Entre altres consideracions, la Plataforma ha destacat que el projecte «arrasarà una superfície de 52 hectàrees d'ametllerars, cultius, boscos, garrigues i un entorn de gran bellesa i valor ecològic».

A més, han assegurat que «aquest projecte, igual que els 200 milions que ha gastat el Consell en asfalt aquesta legislatura, no solucionaran els problemes de mobilitat, col·lapse i sinistralitat de les carreteres mallorquines, tot el contrari: durà més cotxes, més urbanització, més centres comercials, pedreres, polígons, etc».

La Plataforma ha assegurat que «hi ha molts de motius per replantejar aquest projecte, apel·lem al seny de les persones i entitats afins als partits progressistes perquè facin recapacitar als seus dirigents al Consell, i redimensionin el projecte d'autopista abans que sigui tard».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.