Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB suspèn cautelarment la repetició de les oposicions anul·lades del Govern

25333

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha acordat suspendre de manera cautelosíssima la repetició de la prova d'informàtica de les oposicions al cos auxiliar, que va ser anul·lada per fallades detectades en les preguntes.

En concret, la sala contenciosa administrativa del TSJIB ha dictat un acte en el qual resol la petició plantejada en el recurs dels opositors aprovats. Aquest grup d'examinands havia impugnat la decisió del Tribunal Qualificador que al juny va anul·lar el segon exercici de la convocatòria. La Conselleria va desestimar el seu recurs d'alçada i els opositors van recórrer als tribunals.

En el seu escrit davant la sala contenciosa administrativa, els opositors aprovats sol·licitaven impedir la continuació del procediment. Els magistrats han accedit a la petició i han donat tres dies al Govern per formular al·legacions davant la mesura cautelar.

El Tribunal considera que es donen raons d'especial urgència que justifiquen aquesta mesura excepcional, ja que la repetició del segon exercici de les proves selectives està programada per a aquest dissabte 3 de novembre.

Atès que el Govern va notificar als afectats la desestimació del seu recurs dimecres passat, 31 d'octubre, el Tribunal assenyala que no té «marge per poder valorar si escau o no la mesura cautelar» abans que l'acte impugnat s'executi.

El Tribunal Qualificador de les proves del Cos Auxiliar de les oposicions de la Comunitat 2018 va decidir anul·lar la totalitat de la prova informàtica celebrada el passat 26 de maig després de revisar 173 al·legacions presentades per diferents opositors, per causa de circumstàncies succeïdes durant la prova, a la qual es presentaren 694 aspirants.

Els opositors que havien aprovat les proves anul·lades protestaren per aquesta decisió. Criticaren que el director de l'Escola Balear de l'Administració Pública (EBAP), Jaime Tovar, mantengués una reunió amb alguns membres del Tribunal Qualificador i amb alguns opositors que havien sol·licitat anul·lar la prova informàtica una vegada finalitzat el període d'al·legacions. Segons el parer dels aprovats, aquesta trobada podria suposar una vulneració dels principis de transparència i imparcialitat «que han de regir en tot procés selectiu».

El col·lectiu va suggerir que l'objectiu d'aquesta reunió podria ser «exercir pressió sobre la decisió final del Tribunal». «És altament sospitós que se'ns anul·li la nostra oposició, que hem aprovat actuant a tot moment de bona fe, i es doni una segona oportunitat, amb cinc mesos per estudiar, a totes aquelles persones que ni tan sols arribaren a un aprovat», van incidir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.