Setmanari d'informació local - 138 anys

Valtònyc duu Espanya al Tribunal de Drets Humans per la vulneració de la llibertat d’expressió

25301

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha presentat aquest dimarts al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) una demanda contra l’Estat espanyol per la comdemna que se l’imposà per les lletres d’algunes de les seves cançons.

Segons ha explicat VilaWeb, la defensa va presentar la demanda a Estrasburg el 22 d’octubre i al·lega, principalment, que l’Estat ha vulnerat l’article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans, que recull el dret a la llibertat d’expressió. Així, el tribunal amb seu a Estrasburg haurà de declarar, en primer terme, si la demanda és admissible i, si ho és, si Espanya ha violat o no el dret a la llibertat d’expressió condemnant el raper a tres anys i mig de presó pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces.

La demanda presentada al TEDH la setmana passada inclou també les decisions que fins ara ha pres la justícia belga sobre Valtònyc arran de l’euroordre. El 17 de setembre passat el jutjat de primera instància de Gant va rebutjar l’euroordre entenent que el cas del raper s’emmarca dins de la llibertat d’expressió i que no hi ha doble incriminació, és a dir, que els fets pels quals Valtònyc va ser condemnat a l’Estat espanyol no són delicte a Bèlgica. A més, a l’agost un jutge belga ja va descartar l’extradició automàtica per terrorisme, que l’Audiència Nacional havia marcat a l’euroordre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.