Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS rompria el Pacte si el Govern deixés les negociacions sobre el REB amb l’Estat

25291

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha assegurat aquest dimecres que la ruptura del Pacte amb el Govern només es donaria «si l'Executiu renunciés a seguir negociant» el Règim Especial de les Balears (REB) amb el Govern espanyol.

«Exigirem al Govern que sigui contundent, que segueixi negociant, pressionant i amb posicionaments molt clars amb el Govern de Pedro Sánchez», ha explicat en roda de premsa.

Així mateix, ha recalcat que «la pregunta no és si se segueix negociant o no el REB», sinó «si avui dia aquest està en el punt 0 o no», ja que, segons ha assenyalat, el juny quan es «tornaren a obrir les taules per renegociar va ser amb l'objectiu de millorar unes negociacions que s'havien dut a terme durant molts mesos amb el PP».

A més, ha recordat que MÉS va atorgar «un marge de confiança i flexibilitat» pel que fa a l'entrada en vigor del REB i ha insistit en la necessitat de rebre informació sobre l'estat actual de les negociacions. No obstant això, ha confiat que el Govern surti al llarg d'aquest dimecres a «explicar l'estat de les negociacions» perquè, en funció d'això, «MÉS prengui les decisions que s'hagin de prendre».

«Un dret reconegut‘

Per la seva banda, el diputat de MÉS Miquel Gallardo ha incidit que el REB «no és un privilegi, sinó un dret reconegut en la Constitució» i ha defensat un document que «compleixi les tres potes que ha de tenir, com són les millores en transport, mesures fiscals per a empreses i persones i un fons d'insularitat que cobreixi millores en diversos àmbits».

«Hem tengut paciència i comprensió i ja sabíem que l'1 de gener no estaria en vigor el REB però acceptàvem que es pogués dilatar una mica a canvi que s'estigués millorant el que ja s'havia parlat amb el govern anterior. Si no és així, la decepció per la nostra banda serà màxima», ha declarat.

Finalment, el coordinador de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha incidit que «un bon REB és un compromís irrenunciable» i ha reclamat que aquest «sigui una realitat per 2019», així com «un element clau que no es pot posposar més».

En aquesta línia, ha apuntat que «el tracte injust que ha rebut històricament la ciutadania de Balears per part de l'Estat s'ha d'acabar" i para això és necessària "una solució urgent que ha de sortir de la coordinació de les forces polítiques, socials i institucionals".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.