Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Castellers de Mallorca tanquen la temporada castellera de l’illa

25239
Pep Aguilar

Els Castellers de Mallorca varen tancar la temporada castellera de l’illa el passat dissabte. Ho varen fer acompanyats dels Al·lots de Llevant i dels Castellers de Berga i lluitant a contratemps contra la pluja que va interrompre l’actuació abans d’acabar la tercera ronda.

El mal temps que estava previst pel dissabte va anar jugant amb les esperances dels castellers durant tot el dematí, però a les 17 h, hora prevista per a donar el tret de sortida al passacarrer que els conduiria des de la plaça d’Espanya fins a Cort, la pluja va fer un descans. D’aquesta manera i amb l’anhel de poder realitzar l’actuació sense entrebancs els grana varen iniciar el recorregut conduit pel so dels grallers i tabalers i seguits per les dues colles convidades.

Per a entrar a plaça varen realitzar el pilar caminant i la tradicional pujada de l’enxaneta al balcó de l’Ajuntament. Seguidament encetaren les rondes castelleres amb el cinquè 3 de 7 de l’any, un castell que ja tenen per la mà i que els va servir, de nou, per a donar confiança per a encarar el següent castell: el 4 de 7. Tot i a això, el primer intent del quatre es va haver de desmuntar ja que la quadratura no era la més idònia per a garantir una descarregada tranquil·la. Acte seguit varen tornar a insistir amb aquest castell que varen acabar descarregant tot i a patir un poc de lentitud de la canalla; sumaven així el segon de la temporada.

Finalment, varen elegir el 7 de 6 per a tancar les rondes de castells. Una estructura que es caracteritza per la gran quantitat de castellers que pugen al tronc i als poms de dalt. Com va admetre la cap de colla, Bet Palou, «hem volgut tancar l’any amb un castell on poguessin pujar molts castellers i així recompensar la seva constància i implicació durant l’any».

Tres pilars de quatre varen posar la cirereta a la darrera actuació castellera a Mallorca. D’aquesta manera els de la camisa grana sortien molt contents de plaça amb ganes d’aprofitar les vacances castelleres per a descansar i reposar piles. Així ho va declarar Palou: «Estam molt contents, tant del què com del com. Hem superat una temporada que vam començar amb moltes ganes, que amb el pas dels mesos ens va sorprendre amb la manca de participants però que, al final, hem sabut resoldre amb l’ajuda de tots els castellers. Aquest final de temporada ha estat fantàstic: l’assistència i la disciplina als assajos, el rodatge que ha donat la confiança als troncs i canalla, el meravellós viatge a Tarragona i aquestes dues diades a Mallorca on hem pogut assolir els objectius que ens havíem plantejat; no podíem demanar més!».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.