Setmanari d'informació local - 138 anys

L’equip de govern de Palma demana a Ciudadanos si té «alternatives» al pacte de reinserció de Son Banya

25235

Arran de la decisió manifestada aquest dilluns pel partit polític Ciudadanos de sortir del pacte de reinserció de Son Banya que s’havia subscrit amb totes les forces polítiques amb representació municipal l’equip de govern de l'Ajuntament de Palma demana a aquest grup municipal si té «alternatives al pla del qual ara se’n desentén». Així mateix, manifesta que sortir ara del pacte és «la via més directa per a mantenir la situació d’exclusió social dels menors».

Des de l’àrea de Benestar i Drets Socials puntualitzen que els arguments que ha manifestat aquest partit «no responen a cap incompliment del pacte». Així, a la darrera reunió mantenguda pels grups municipals amb l’objectiu de fer un seguiment de les actuacions realitzades en el procés de desmantellament del poblat en relació a les famílies vulnerables afectades per ordres de desnonament i que són beneficiàries del programa i reben ajudes municipals «es va donar compte de la situació del conjunt de les famílies i, de forma detallada, de tots els casos familiars demanats per Ciudadanos», explica la regidora de l’àrea Mercè Borràs.

A l’acord s’afegiren aquells aspectes que preocupaven als integrants del pacte com ara concretar que les causes pendents amb la justícia són aquelles que tenen sentència. Així mateix, s’informà de tot el procés de tramitació dels ajuts econòmics, fins i tot es varen plantejar alternatives per a reforçar els casos que no accedien al màxim de les ajudes previstes.

A la mateixa reunió Ciudadanos demanà informació cas per cas de la situació de cada família, i s’acordà que amb qüestió de dies aquesta informació estaria enllestida. «El parer de Ciudadanos no podia preveure aquesta decisió; per això pensam que la decisió de sortir del pacte ja estava presa i que la participació a la reunió fou únicament formal», afegeix la regidora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.