Setmanari d'informació local - 138 anys

El món de les lletres catalanes entrega els tradicionals Premis Octubre

25215
Foto de grup dels guardonats dels Premis Octubre 2018. | Foto:©PRATS i CAMPS

Antoni Martí Monterde, Carles Mulet, Salvador Company, Neus Nadal i Queralt Riera són els guanyadors dels 47 Premis Octubre d'assaig, poesia, narrativa i teatre. Aquest dissabte ha tingut lloc la cerimònia de lliurament dels premis al Saló noble del Palau de l'Exposició.

El jurat que ha atorgat el Premi Joan Fuster d'Assaig estava format per Marina Garcés, Txema Montero, Javier Pérez Royo i Josep Ramoneda. L'obra guanyadora, 'Les ciutats de lluny de Josep Pla' d'Antoni Martí Monterde, ha estat escollida entre un total de 22 originals presentats. Els membres del jurat han valorat «l'excel·lent retrat que s'ofereix del paisatgista Pla, que combina una escriptura de poètica de viatge amb una sociologia sobre la ciutat».

El jurat que ha atorgat el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia estava integrat per Vicenç Altaió, Anna Ballbona, Isabel Garcia Canet, Jordi Marrugat i Ricard Mirabete. L'obra guanyadora, 'Naixement d'Islàndia' de Carles Mulet, ha estat escollida entre un total de 111 originals presentats. Els membres del jurat han valorat que «és un cant a la pàgina en blanc, a l'illa d'Islàndia com a símbol del naixement del cosmos i del llenguatge i, al mateix temps, de la seva destrucció com avui s'esdevé».

El jurat que ha atorgat el Premi Andròmina de Narrativa estava compost per Borja Bagunyà, Anna Moner, Esteve Plantada, Marina Porras i Joan Todó. L'obra guanyadora, 'Fons de formes' de Salvador Company, ha estat escollida entre un total de 94 originals presentats. Els membres del jurat han valorat «l'aposta experimental i la precisió en la construcció dels textos. També en destaca la reflexió sobre com la manera de narrar és un acte polític».

Finalment, el jurat que ha atorgat el Premi Pere Capellà de Teatre el formaven per Abel Guarinos, Joan Guasp, Carme Planells i Aina Tur. Un jurat que ha decidit concedir-lo ex-aequo a dues obres: 'Salvatges' de Neus Nadal i 'L'amor (No és per mi va dir Medea)' de Queralt Riera, que han estat escollides entre un total de 78 originals presentats. Els jurats han valorat la gran vàlua de les dues obres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.