Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB diu que el nou hotel que es vol fer a Pollença «incompleix» la normativa

25213
El GOB diu que el nou hotel que es vol fer a Pollença «incompleix» la normativa turística. | GOB Mallorca

El GOB ha assegurat aquest dissabte que el nou Hotel de Can Porquer que es projecta fer a Pollença, «incompleix el plantejament urbanístic i la normativa turística». L'entitat ecologista va presentar divendres sengles al·legacions contra aquest projecte.

Després que el passat 13 d'octubre va posar-se a informació pública el projecte bàsic i d'activitats d'establiment hoteler i club de golf a la Urb. Can Porquer, el GOB ha considerat que no pot concedir-se llicència pels següents motius:

1.- Incompliment de la zonificació:

El GOB ha explicat que Segons els plànols d'ordenació de l'UP-3 "Golf de Can Porquer" la zona d'Allotjament Turístic de 6.000 m² per a un hotel de 5 estrelles està grafiada contigua a la Zona residencial. Així, segons han dit, El Pla Parcial aprovat l'any 1996 preveu una zona d'Allotjament Turístic separada de la Zona Residencial, el qual «representa un clar incompliment de la norma urbanística de jerarquia superior i d'obligat compliment».

2.- Manca d'executivitat perquè no s'ha publicat la normativa al BOIB:

Segons l'entitat ecologista, «el Pla Parcial del Sector UP-3 del PG de Pollença fou aprovat definitivament amb prescripcions per la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca en data 26 d'abril de 1996, acord publicat al BOCAIB núm. 61 del 18.05.1996. No se té constància que s'hagi publicat la normativa urbanística a cap BOIB per a obtenir la seva executivitat tal com especifica la Llei 12/2017, d'urbanisme de les Illes Balears al seu article 65.1».

3.- No consta complementació de prescripció.

4.- Manca d'executivitat de la Norma 142 de l'adaptació del PGOU.

5.- No es poden considerar amb validesa els canvis urbanístics i de zonificació establerts en l'adaptació del PGOU al POOT.

6.- Incompliment del Decret 20/2015, de regulació i classificació de les empreses i dels establiments turístics.

7.- Gran impacte paisatgístic per una localització inadequada:

Segons el GOB, «l'emplaçament on es vol construir l'hotel de can porquer implicaria un fort impacte paisatgístic negatiu a la contrada, a més de la destrucció d'una zona boscosa al no ubicar-se allà on estava previst inicialment en el planejament tal com ja hem exposat en els punts primer i segon».

En aquest sentit, i per el que s'ha exposat en els punts anteriors, des del GOB sol·liciten que «no s'atorgui llicència al projecte denominat 'Projecte bàsic i d'activitats d'establiment hoteler i club de golf a la Urb. Can Porquer, 31A' per incompliment manifest del planejament urbanístic i normativa turística».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.