Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal es reuneix amb els batles del Llevant per gestionar les ajudes del sector agrícola

25181

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, s'ha reunit durant el matí d'aquest dijous amb els alcaldes de les localitats afectades per les inundacions del Llevant per «explicar el procediment sobre com gestionar les ajudes destinades al sector agrícola».

Segons ha informat la Conselleria, Vidal ha acudit a la trobada acompanyada pel director general d'Agricultura i Ramadería, Mateu Ginard, i l'adjunt a la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba), Llorenç Mas.

D'aquesta manera, Vidal ha explicat que a partir de la resolució publicada dissabte passat per la Conselleria, s'ha obert un cens de danys en el qual tots els que disposin d'un nombre de registre agrícola (RIA) podran emplenar un formulari per declarar els danys que s'hagin produït en les seves finques abans de dia 9 de novembre.

Principalment, aquestes ajudes aniran destinades a «tancaments, parets, cultius afectats, animals i restitució de terrenys», així com a «compensar maquinària rompuda sempre que hi hagi un registre de la mateixa».

«Una vegada els agricultors afectats hagin presentat les sol·licituds a les comarcals del Fogaiba amb un registre d'entrada, els inspectors de la Conselleria visitaran cadascuna de les finques per peritar i ratificar els danys», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.