Setmanari d'informació local - 138 anys

L'escriptor Biel Mesquida serà el pregoner de la Festa de l'Estendard 2018

25157

L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha triat l'escriptor Biel Mesquida per ser el pregoner de la Festa de l'Estandard 2018, a causa de «la seva feina dins el món de la creació literària, l'activisme cultural i la defensa de la llengua».

Segons ha informat Cort en un comunicat, el batle de Palma, Antoni Noguera, i el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, han traslladat a Mesquida la decisió municipal.

El pregó de l'escriptor narrarà la seva «relació íntima amb Palma, iniciada durant la seva infància. La meva educació sentimental està lligada a la ciutat, parlaré de les alegries i les tristeses que Palma em produeix», ha explicat l'autor.

Mesquida va néixer el 9 de gener de 1947 a Castelló. Fill de mestres mallorquins, es va traslladar a Mallorca des de la seva infància, on va estudiar la Llicenciatura de Biologia i Ciències de la Informació.

Com a escriptor, es va donar a conèixer el 1973 quan va guanyar el Premi Prudenci Bertrana amb 'L'adolescent de sal', que no es va poder publicar fins a dos anys més tard a causa de problemes de censura, ja que «plantejava d'una manera oberta i trencadora idees sobre la religió, el sexe jo la família».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.