Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Estat espanyol accepta el tancament de dos grups d’Es Murterar al 2020

25155

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat aquest dimecres, després de la reunió amb el secretari d’Estat d’Energia, José Domínguez Abascal, que el Govern espanyol ha atès majoritàriament les peticions formulades pel Govern respecte a les centrals elèctriques d’Es Murterar, central de Maó i connexions d’Eivissa.

Els acords assolits durant la reunió que ha tegunt lloc dimecres, en la que també han participat la directora general de Política Energètica, Maria Jesús Martín i el director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern, Joan Groizard, avancen en la línia de progressiva reducció d’emissions i de la producció energètica contaminant a les Illes Balears. El conseller ha destacat la predisposició del Govern espanyol i la sintonia amb les polítiques energètiques del Govern.

Així, l’Estat ha comunicat que coincideix amb les Illes Balears en el progressiu tancament de la central d’Es Murterar i, en aquesta línia, s’ha anunciat el tancament dels dos primers grups per al 2020. Sobre els altres dos grups, s’està acabant de perfilar la proposta i, en breu, el secretari d’Estat es desplaçarà a Mallorca per concretar-la.

Igualment, s’ha acceptat incrementar la inversió de l’Estat en la central de Maó per tal de reduir les emissions contaminants (en compliment de la normativa europea que exigeix la seva adaptació abans de 2020) en tres dels grups de la central i no únicament en dos. Això suposa que la inversió passarà de 15 a 18.5 milions d’euros. Aquest canvi és important per garantir la futura transformació de la central en productora de gas natural, així com té previst el Govern.

Finalment, el Govern de l’Estat ha promès la posada en marxa del cable entre Eivissa i Mallorca el proper mes de novembre. L’entrada en funcionament del cable és important de cara al tancament dels grups de fuel de la central d’Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.