Setmanari Sóller

134
anys

Palma XXI apunta al procés de gentrificació «intens» que pateix el barri de Santa Catalina

25149

24-10-2018

Palma XXI ha presentat aquest dimecres els resultats de l'estudi sobre la gentrificació al barri de Santa Catalina i ha determinat que el barri «sofreix un procés de gentrificació intens».

Segons ha informat l'entitat, els encarregats de fer públiques les conclusions han estat Jaume Garau, president de Palma XXI i coordinador de l'estudi; Carlota Cabeza, integrant de l'equip redactor de l'informe; Juan José Suárez, geògraf; i Jaume Gual, autor de la galeria de comerços que inclou el document.

Aquest estudi, que ha comptat amb el suport de la Fundació Iniciatives del Mediterrani mitjançant una beca de recerca i s'emmarca dins del projecte Observatori de la Gentrificació a Palma, està estructurat en cinc blocs.

Aquests blocs són sobre la dinàmica de la població en el període 2004-2016, la dinàmica del mercat de compra i de lloguer en Santa Catalina i les darreres transformacions del comerç, de la cultura i de la gentrificació.

«Santa Catalina ha sofert un procés de gentrificació intens que en els últims anys s'ha estabilitzat i amb una activitat immobiliària important que en molts casos serveix de mecanisme de desnonaments per propiciar operacions de compravenda d'habitatges», ha explicat Garau. Així mateix, ha explicat que aquest barri ha passat de tenir un ús «principalment residencial» a «transformar-se en un espai majoritàriament dedicat a la restauració i a l'oci nocturn».

Per això, des de Palma XXI han insistit en «la necessitat de posar en marxa un Observatori de Gentrificació de Palma que permeti fer polítiques que funcionin a mitjà termini, aprofitant la informació que la qual es vagi disposant a temps real».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris