Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten 'Apparella't', una 'app' «aplicació per trobar parella lingüística» en català

25089

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dilluns a la seu del Consell 'Apparella't', una «aplicació ('app') per trobar parella lingüística» que funciona de manera similar a les aplicacions per trobar parella sentimental i que «farà més fàcil, ràpid i entretingut de trobar una persona amb la qual practicar el català». Estarà disponible per iOS i Android a partir de la segona setmana de desembre.

Segons han informat, 'Apparella't' posarà en contacte a un voluntari, que parla català amb fluïdesa, i a un aprenent, que té coneixements bàsics i vol aprendre. «L'objectiu és que els usuaris practiquin l'après, d'una manera lúdica i entretinguda, però sobretot sense la pressió si s'equivoquen no, perquè saben que estan amb una parella que és conscient i que vol ajudar-los», han explicat.

'Apparella't' neix com una nova via de creació de parelles lingüístiques. Des de 2009, quan el programa de voluntariat per a la llengua va néixer a Catalunya, s'han format més de 125.000 parelles lingüístiques. La Plataforma per la llengüa és l'entitat privada que més parelles lingüístiques ha fet.

«Trobam que a les Balears pot tenir una importància especial perquè, a pesar que ja s'han fet projectes de parelles, est ajudarà a unificar més el projecte de voluntariat lingüístic», han assegurat. Actualment, a les Balears, un 96,8% de la població entén el català i un 80,5% ho parla. L'objectiu del projecte és augmentar aquests percentatges, però sobretot augmentar l'ús social de la llengua pròpia, a través el català com a punt de trobada.

«Treballar pel català com a llengua comuna és també treballar per la cohesió social», han asseverat. El projecte compta amb el suport del Govern, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, fet que la Plataforma ha volgut remarcar, pel fet de «notable importància simbòlica que representa que els tres governs hagin cooperat per tirar endavant un mateix projecte de foment de la llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.