Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida presenta al·legacions per evitar una nova urbanització a sa Colònia de Sant Jordi

25087

L'entitat ecologista Terraferida ha presentat al·legacions per «evitar una nova urbanització de cinc hectàrees a la Colònia de Sant Jordi, que compta amb el suport de l’Ajuntament per les mesures de parcel·lació i urbanització de l'Ajuntament».

Segons ha informat l'entitat, una promotora vol construir 300 adossats a la zona de ses Figueretes i des de principis de 2018, l'Ajuntament «contribueix a fer-ho possible». Terraferida ha assegurat que aquesta zona figura des de fa anys com a «sòl urbà» però aquest «mai s'ha desenvolupat», per la qual cosa és el que es coneix com «un fals urbà, pel fet de no tenir la dotació de serveis mínima per mantenir aquesta consideració i poder edificar».

D'aquesta manera, han explicat que el passat 15 de setembre, l'Ajuntament va sotmetre a tràmit d'informació pública aquesta reparcel·lació, la qual cosa es considera un pas previ per urbanitzar els terrenys. Per això, l'entitat ecologista va presentar una bateria d'al·legacions per intentar «paralitzar aquesta urbanització» i que aquestes cinc hectàrees passin a ser «sòl rústic».

A continuació, el Consistori va requerir als promotors la presentació d'un projecte de delimitació d'unitat d'actuació i, després de la tramitació oportuna, es va aprovar aquesta delimitació. «L'opinió de tots els especialistes consultats per Terraferida és unànime i és que ens trobem davant d'uns terrenys que no poden ser considerats com a sòl urbà consolidat», han assegurat.

Per tot això, han demanat, mitjançant un escrit d'al·legacions, que es paralitzi la reparcel·lació, es desclassifiqui aquest fals sòl urbà d'acord amb la Disposició transitòria de la llei d'urbanisme de les Balears i passada a ser sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.