Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Castellers de Mallorca coronen la seva temporada a Manacor

25055
Imatge d'un dels castells coronat per la colla dels Castellers de Mallorca. | Foto: Pep Aguilar.

Els Castellers de Mallorca varen realitzar dissabte a Manacor «la millor actuació de la temporada». Segons ha explicat aquest diumenge la colla, després d'un any ple de «sensacions agredolces», els grana varen estrenar el 4 de 7 que encara no havien assolit enguany.

Per donar el tret de sortida a la Diada dels Al·lots de Llevant, les tres colles que hi varen participar, Al·lots de Llevant, Castellers de Lleida i Castellers de Mallorca varen enlairar uns sentits pilars de dol per les devastadores inundacions succeïdes les passades setmanes al llevant mallorquí.

Posteriorment, els de Ciutat iniciaren les seves rondes castelleres amb el 3 de 7, una estructura que va demostrar la serenor i solvència pròpia de qui domina aquest castell. D'aquesta manera aconseguien la seguretat necessària per encarar, en segona ronda, el 4 de 7. Per acabar, encararen el 2 de 6, un castell que intentaven per primera vegada des de fa uns anys i que pot ser en un breu termini de temps es plantegin pujar-lo un pis més.

Amb dos pilars de quatre els de la camisa grana tancaven la millor actuació de la temporada, la primera en què assolien dos castells de 7 pisos i que planta unes bases immillorables per encarar l'actuació de la setmana vinent: la XX Diada dels Castellers de Mallorca.

D'aquesta manera, els de Ciutat sortien de plaça molt contents: «Les sensacions han estat fantàstiques, sabíem que havíem de començar amb el 3 que ja des de la temporada passada sabem resoldre amb solvència i a partir d'aquí tot depenia de saber ensenyar a plaça tot el que s'ha treballat als assajos», ha comentat la cap de colla, Bet Palou.

Per la seva banda, els amfitrions, els Al·lots de Llevant varen descarregar el 3 i el 4 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla, tancant amb un vano de 5; i els Castellers de Lleida, varen descarregar el 2 de 7, varen fer un intent desmuntat de 4 de 8, descarregant, després el 5 i el 4 de 7, i tancant amb un vano de 5.

La pròxima actuació dels grana serà la darrera de la temporada castellera mallorquina, la XX Diada dels Castellers de Mallorca, que tindrà lloc a la plaça de Cort a les 18:00 h on actuaran de la mà dels Castellers de Berga i els Al·lots de Llevant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.