Setmanari d'informació local - 138 anys

Habtur alerta de la possible desaparició de més del 90% d'habitatges turístics

25049
Habtur ha argumentat que el lloguer vacacional es veurà molt afectat. | dBalears/Arxiu

Habtur Balears, patronal del lloguer turístic, ha mostrat aquest dissabte la seva «preocupació» respecte als requisits «que dia rere dia es van incorporant a la legislació i que posen traves a l'exercici de l'activitat».

En aquest sentit, a Mallorca, el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics pretén demanar als habitatges una certificació energètica B o C quan, segons el mateix Ministeri d'Energia i Turisme, tan sols en disposen un 1% dels habitatges.

«El sostre de places, acompanyat d'aquests requisits, i juntament amb les baixes definitives, faran desaparèixer el sector en 2 anys des de l'aprovació definitiva, si s'aprova així, del PIAT», ha alertat Joan Miralles, President d'Habtur.

«A les al·legacions presentades ja fa un mes, ja demanàvem la retirada d'aquest requisit. Nosaltres volem contribuir a la millora del nostre entorn, i per això estarem a favor de l'impost de turisme sostenible, perquè és una mesura propositiva», explica Miralles.

«Habtur sempre ha apostat per crear valor afegit, per aplicar mesures mediambientals i per la sostenibilitat. Les diferents administracions compten amb el nostre suport per aplicar mesures ambientals que minimitzin els efectes negatius del turisme i maximitzin els efectes positius, però de cap manera volem que es disfressin de mesura ambiental, requisits encaminats a liquidar el sector», ha sentenciat Miralles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.