Setmanari d'informació local - 138 anys

Els arxius d'imatge i so de les Balears compartiran línies de gestió i conservació de fons

24989

Els consellers de Cultura de les Balears han signat un conveni per a la col·laboració i coordinació dels arxius insulars d'imatge i so mitjançant el qual s'ha acordat, entre altres assumptes, que compartiran línies de gestió i conservació de fons.

El conseller de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria; del Consell d'Eivissa, David Ribas, i la consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Formentera, Susana Labrador, han participat en la signatura.

L'acord incideix en la necessitat de compartir línies de gestió i conservació de fons i a divulgar el patrimoni documental, obrint-se vies de col·laboració entre els arxius d'imatge i so de les Illes, creats a la fi dels anys 90 per preservar i difondre el patrimoni documental.

El conveni permetrà a més afavorir la coordinació dels arxius per fomentar les mateixes línies de gestió i conservació dels fons documentals, propiciant la itinerància de mostres i cicles de cinema o l'intercanvi de documents, entre altres coses. També es fomentarà la formació tècnica del seu personal.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha destacat que el conveni és una «oportunitat que farà possible la col·laboració entre tots en diferents projectes culturals». «Un arxiu també té vocació de preservar i divulgar el seu contingut», ha afegit.

El projecte cerca també la participació dels arxius municipals. Sobre això, el conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa, David Ribas, ha destacat «la porta oberta que deixa aquest conveni a la integració dels arxius dels diferents municipis».

«Dins d'una mateixa comunitat autònoma, el fet insular ens ha limitat moltes vegades malgrat la proximitat que tenim geogràfica, històrica i cultural», ha remarcat. Ribas ha assenyalat que amb la signatura del conveni es dóna «un pas molt important per establir la coordinació i col·laboració entre els diferents consells insulars a través dels arxius de la imatge i el so, que ens permetrà establir convenis específics per elaborar exposicions i d'altres tipus d'activitats».

Així mateix, ha explicat que permetrà també que hi hagi una formació permanent entre els tècnics d'aquests organismes. Per a la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell de Formentera, Susana Labrador, l'acord «demostra la bona sintonia que hi ha tant a nivell polític com a tècnic».

El conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester, ha destacat que els quatre consells culminin «un projecte que va començar a caminar fa dos anys». «La comunicació entre els arxius tindrà uns beneficis immediats», ha dit per després afegir que a més de «millorar la gestió i compartir recursos el gran objectiu és la difusió exterior i sobretot la circulació entre illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.