Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Oficina Anticorrupció crearà un cos propi de funcionaris

24955

L'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears crearà un cos propi de funcionaris i els seus comptes seran controlats pels òrgans d'Intervenció autonòmica, segons han indicat aquest dimecres els portaveus de Podem, Alberto Jarabo, i MÉS per Mallorca, Josep Ferrà.

En declaracions als mitjans després de la Junta de Portaveus, els dos diputats han informat sobre el final de la ponència sobre el reglament que regularà aquesta oficina i les modificacions que s'han introduït en el text durant aquest període.

En aquest sentit, el reglament s'ha adaptat a la Llei de Protecció de Dades i no facultarà al director de l'oficina a accedir a informació bancària, després d'una observació plantejada pel Govern.

Segons ha explicat Jarabo, el reglament haurà de passar ara per la Comissió parlamentària corresponent per aprovar diferents esmenes. El portaveu de Podemo ha celebrat la creació d'un cos propi de funcionaris per a l'Oficina, al que s'accedirà mitjançant oposicions, amb la idea de «consolidar» a aquest organisme i que «cap altre partit pugui acabar amb aquesta oficina».

Per la seva banda, el portaveu de MÉS s'ha mostrat en desacord amb introduir en el text que el control econòmic de l'Oficina ho faci la Intervenció de la Comunitat. «Pensam que s'hauria de fer per un altre organisme independent o privat», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.