Setmanari d'informació local - 138 anys

IES Marratxí: les greus provocacions espanyolistes que ningú ha explicat fins ara

24683

dBalears ha tengut accés a una recopilació dels fets que s'han produït aquests darrers dies a l'IES Marratxí. Un reduït grup d'alumnes molt joves, d'ideologia espanyolista han provocat diversos incidents que han alterat el normal funcionament del centre.

14 de setembre: un grup d’alumnes de segon d’ESO canta en temps de pati l'himne feixista 'Cara al sol' íntegre. No es produeix cap tipus de reacció per part de la resta d’alumnes que ho senten, ni crits, ni insults, ni cap altre tipus de càntics.

28 de setembre: un grup d’alumnes del SEPC, sindicat d’estudiants legalment constituït, demana a la direcció del centre permís per llegir, el dilluns dia 1 d’octubre, un document que vol denunciar la violència que es va viure dia 1 d’octubre a Catalunya. Argumenten que farà referència a la violència, que no farà cap al·lusió a l’independentisme, i presenten l’escrit.

1 d’octubre: al segon pati, una alumna llegeix el text. No es mostra cap bandera ni cap pancarta. Al voltat hi ha un petit nombre d’alumnes que escolten. No es fa servir megafonia. Alguns alumnes presents demanen a una professora que duu un llaç groc si en té més. La professora va a cercar una capsa on hi ha llaços grocs i els alumnes que volen n’agafen. Alguns alumnes criden 'Viva España!' mentre es llegeix el manifest. L’horabaixa d'aquell dia, a diverses xarxes socials es fa esment a aquest acte i s'taca l’IES, el professorat i la direcció del centre.

2 d’octubre: al pati alguns alumnes duen banderes espanyoles i criden 'Viva España', 'Viva Franco', 'Yo soy español, español'. No es requisa cap bandera al pati. Un professor en retira una perquè observa una situació de cert descontrol, però la bandera és retornada immediatament. Es detecten alguns alumnes enregistrant imatges al pati, i els professors els recorden que està prohibit enregistrar imatges dins el centre escolar.

Alguns alumnes mostren banderes espanyoles a classe, impedint que les sessions es facin amb normalitat. Quan és així, els professors demanen que les guardin per continuar les classes amb normalitat.

3 d’octubre: al pati es mostren algunes banderes espanyoles sense que siguin requisades. Es produeixen diferents incidents com el provocat per una alumna de segon ESO, que entra a classe fent voleiar una bandera espanyola, aconsegueix interrompre la classe durant 20 minuts, i quan la professora li demana que surti de classe, s’hi nega.

Un grup d'alumnes que intimiden professors pel passadís fent voleiar una bandera espanyola pel damunt del cap.

5 d’octubre: un grup d’alumnes representants del SEPC demana permís per llegir una nota de suport a la professora assenyalada pel diari madrileny 'El Mundo'. La direcció del centre no els dóna permís, perquè considera que com a menors que són no hi tenen dret. Finalment es llegeix l’escrit de suport a una aula on acudeixen l’alumnat i el professorat que vol i que se n’ha assabentat.

Aquell matí l'inspector de la Conselleria visita el centre i s’entrevista amb el professorat que era al pati dia 1 d’octubre.

6 d’octubre: apareixen banderes espanyoles pintades a la façana i a la porta principal del centre. També pintades de 'Viva España', i les inicials de la professora que havia aparegut al diari madrileny. Les imatges apareixen a diverses xarxes socials, en algunes d'elles acompanyades de missatges encoratjant aquest acte de vandalisme, i en d'altres, criticant-lo. L'acte de vandalisme és denunciat pel centre davant la Guàrdia Civil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.