Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a una nova línia d'ajuts per a la difusió de la cultural democràtica

24675
El Govern ha convocat una nova línia específica de subvencions amb la intenció d'estimular la recerca històrica. | E.P./dBalears

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha convocat una nova línia específica de subvencions de l'Institut d'Estudis Baleàrics, amb la col·laboració de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica, amb la intenció d'estimular la recerca històrica, tant la que es fa en àmbits acadèmics com la que es fa de la mà d'investigadors i investigadores, amb una vocació de ser publicades i difoses tant a les Illes Balears com a l'exterior.

Aquesta nova línia d'ajuts, segons ha explicat aquest dissabte el govern, té per objecte «contribuir al coneixement i difusió d'aspectes i períodes històrics relacionats amb la cultura i la història de la democràcia a les Illes Balears, així com el seu context estatal i internacional».

Aquesta convocatòria pretén impulsar aquells estudis dedicats a persones i entitats compromeses amb els valors democràtics al llarg del període històric que comença amb la II República, continua amb la Guerra Civil, la dictadura franquista i la Transició, fins a arribar a l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia.

En queden excloses les reimpressions o reedicions de llibres publicats fa menys de 10 anys. Els títols que hagin obtingut la subvenció s'han de distribuir en totes les illes. El tiratge mínim ha de ser de 500 exemplars.

Segons ha explicat el govern, aquesta nova línia, dotada amb 60.000 euros, xifra l'import màxim anual que es pot concedir per sol·licitant en 15.000 € i l'import màxim per títol serà de 6.000 €. El tant per cent màxim que es subvencionarà és del 80% com a màxim, si els beneficiaris no compten amb cap altre ajut. Si tenen altres ajuts, entre el 40% i el 60%.

El termini per presentar les sol·licituds estarà obert a partir del desè dia natural de la publicació de la convocatòria en el BOIB, aquest mateix dissabte 6 d'octubre de 2018, i romandrà obert fins al 15 de novembre de 2018.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.