Setmanari d'informació local - 138 anys

Comencen les excavacions arqueològiques a Calescoves on hi ha restes de ceràmiques

24651

Les excavacions arqueològiques en el fons submarí de Calescoves s'han iniciat aquesta setmana gràcies a la col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Calescoves va ser utilitzat com a zona de fondeig d'embarcacions en l'època prehistòrica i romana i, a pesar que el fons de la cala ha estat objecte de diverses intervencions arqueològiques, encara conté una gran quantitat de restes de ceràmiques d'aquelles èpoques.

En l'actualitat, l'ús de la cala com a zona de fondeig provoca que les àncores de les embarcacions remoguin el fons i perjudiquin les restes. Des del Consell de Menorca han assenyalat aquest divendres que per evitar aquesta degradació no és possible restringir l'accés de barques a la cala o prohibir l'ancoratge, ja que es tracta d'un lloc de refugi important per a la navegació.

«Des del Servei de Patrimoni Històric del Consell de Menorca es va considerar que la millor opció era realitzar una intervenció que permetés recollir i documentar les restes arqueològiques amb la finalitat d'evitar la pèrdua d'informació històrica», han indicat.

Per dur a terme aquesta intervenció, l'administració insular ha arribat a un acord amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, que realitza un programa anual de prospeccions, cursos i excavacions arqueològiques subaquàtiques de renom internacional.

Fruit d'aquest acord, el Museu d'Arqueologia de Catalunya posa a la disposició de la campanya d'intervenció a Calescoves la nau 'Thetis', una embarcació especialitzada en la prospecció i l'excavació arqueològica subaquàtica, així com de l'equip d'experts de reconeixement internacional. Aquesta aportació té un cost estimat d'uns 30.000 euros i el Consell de Menorca assumirà la resta de les despeses, que s'han pressupostat en 15.815 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.