Setmanari d'informació local - 138 anys

Rodríguez nega «pagaments en B» i acusa Mercado d'haver mentit en les seves declaracions

24649

L'exconseller d'Interior, José María Rodríguez, ha negat aquest divendres haver fet «pagaments en B», haver-se reunit amb el propietari de Over Màrqueting, Daniel Mercado, o que l'expresident del Govern, Jaume Matas, li ordenés contractar-lo.

Durant la seva declaració en el judici del cas Over, el també expresident del PP de Palma ha assenyalat que creu que Mercado (que ha arribat a un acord de conformitat) «va mentir» a les seves declaracions i que ell no li ha degut «cap dobler» ni «mai li ha reclamat cap pagament».

Rodríguez s'enfronta a cinc anys de presó per malversació en aquest cas que investiga el presumpte ús de fons públics per «beneficiar» a l'entitat mercantil Over Màrqueting, que va ser l'encarregada de les campanyes electorals del PP en els anys 2003 i 2007.

Cal recordar que Matas, que també ha arribat a un pacte amb el Ministeri Fiscal, va admetre haver donat una ordre a tots els seus consellers quan va arribar a la presidència, perquè contractessin a les empreses de Mercado per compensar els treballs d'aquest durant la campanya de 2003, que va dur al PP balear a guanyar les eleccions.

En contraposició, Rodríguez ha negat que Matas li donés tal ordre i ha reiterat que no coneixia a Mercado. D'aquest ha dit que desconeix perquè li té enemistat. Malgrat això, ha remarcat que podrien haver coincidit en actes electorals o mítings.

Sobre això, ha dit que ell va participar en la campanya però que no intervenia en els «temes econòmics», ja que això era competència «del gerent, Antonio López». Així, ha posat l'accent que «mai» va pagar en B a Mercado.

Respecte al contracte per renovar la imatge de la policia turística i el d'una oferta pública, que foren encarregats a una empresa de Mercado, Rodríguez ha dit que desconeixia que fos seva i que es va trobar els documents en la seva taula. «Me'ls va donar la meva secretària», ha matisat amb posterioritat.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.