Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB exigeix a la Fiscalia que arxivi les denúncies de la ultradreta contra els docents

24619

La Unió Obrera Balear, Sectorial d'Ensenyament, exigeix a la Fiscalia que arxivi «immediatament» les denúncies del partit ultradretà ACTUA-VOX contra els instituts de Felanitx, Marratxí i Sineu. «Segons hem pogut saber, els fiscals han iniciat tràmits dirigint-se a la Conselleria d'Educació», han explicat.

Al mateix temps, «instam el conseller Martí March a no vacil·lar i a defensar amb fermesa i contundència els treballadors de l'ensenyament davant aquest nova caça de bruixes instigada per l'ultraespanyolisme. Recordam que els Consells Escolars de les Illes Balears i de Mallorca ja van aprovar en el seu moment resolucions de rebuig contra les calúmnies, difamacions i atacs al prestigi de la comunitat educativa».

La UOB fa una crida als docents a no deixar-se intimidar per la «campanya de terror encapçalada per partits com el PP, ACTUA-VOX o Ciudadanos, i mitjans com 'El Mundo', amb motiu de l'aniversari del referèndum del primer d'octubre, que s'afegeix a la de fa un any contra diversos instituts i més recentment contra docents en particular o l'IES Sa Colomina a Eivissa.

En el cas de l'IES Marratxí, per exemple, els ultraespanyolistes pretenen criminalitzar una docent per «repartir llaços grocs» als alumnes, quan en realitat es tractava d'una activitat voluntària en temps de pati organitzada per un sindicat d'estudiants, i la professora no repartia llaços sinó que li'ls demanaven. «Els alumnes van llegir un manifest a favor dels drets democràtics, mentre d'altres van intentar boicotejar l'acte amb crits de 'viva Espanya'», explica la UOB.

«Insistim una vegada més que fins i tot la LOMCE estableix el deure d'educar en valors com la democràcia, la pau i la llibertat d'expressió, citant al preàmbul la Recomanació del Comitè de Ministres del Consell d'Europa sobre l'Educació per a la Ciutadania Democràtica, segons la qual "l'educació per a la ciutadania democràtica és essencial per promoure una societat lliure, tolerant i justa i que contribueix a defensar els valors i principis de la llibertat, el pluralisme, els drets humans", i afirmant que "un dels principis en els que s'inspira el Sistema Educatiu Espanyol és la transmissió i posada en pràctica de valors que afavoreixin la llibertat personal, la responsabilitat, la ciutadania democràtica, la solidaritat, la tolerància, la igualtat, el respecte i la justícia"», explica la UOB.

Així, exigeixen que se'ls deixi «exercir dignament la nostra professió, que la Fiscalia no admeti denúncies pel fet de promoure els valors democràtics i que la Conselleria d'Educació actuï ràpidament en defensa dels seus treballadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.