Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriba la final del certamen de Creació Teatral Jove 2018 al Teatre Mar i Terra

24579

Aquest dijous 4 d’octubre, a les 20.30 hores al Teatre Mar i Terra (Palma), se celebra la final del certamen de Creació Teatral Jove del programa cultural Art Jove, coordinat per l’Institut Balear de la Joventut (IBJove) de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Les tres companyies classificades en la semifinal que va tenir lloc al setembre a Ciutadella (Menorca) competeixen per un primer premi de 1.000 € en metàl·lic i 1.200 € més per dues actuacions, cadascuna dotada amb 600 €; una en el marc de Fira B! 2019 i l’altra, a un festival de les Illes Balears o de la península de reconegut prestigi. A més, es destinaran 1.800 € a pagar actuacions del grup o persona guanyadora i dels grups o persones finalistes en diferents espais escènics.

Els finalistes, per ordre d’actuació, són:

Cliffhanger
Gènere: textual
Durada: 25 min
Direcció: Lorena Faus Sayago
Dramaturg/a: Lorena Faus Sayago
Intèrprets: Lorena Faus Sayago
Sinopsi: Cliffhanger parla de la família i de les relacions que es produeixen entre els seus membres. Un viatge per la memòria transgeneracional i per l’aspecte tràgic d’aquestes repeticions familiars. És possible fugir d'aquesta repetició per néixer lliurement i fer la nostra pròpia història?

Bistec
Gènere: monòleg dramàtic
Durada: 25 min
Direcció: Núria Sbert Rosselló
Dramaturg/a: Núria Sbert Rosselló
Intèrpret: Núria Sbert Rosselló
Sinopsi: una néta intenta contestar la pregunta que li fa la seva àvia, 'qui ets?'. Anècdotes compartides per haver nascut dones en un món d’homes, i d’altres ben diferents pel fet de pertànyer a generacions distintes.

Paüra
Gènere: thriller
Companyia: Trapo&mocho
Direcció: Trapo&mocho
Dramaturg/a: Trapo&mocho
Intèrprets: Aina Garcia-Paredes Zuazaga i Aina Jagla Walus
Durada: 30 min
Sinopsi: 1. f. Paüra: gran por.
2. f. Por: torbament de l’ànim, especialment sobtós i fort, en presència d’un perill real o imaginari.
Llum. Ella torna a ser a casa. Silenci. Què vol de mi? Silenci. Ja no sé què més fer. Pausa. O sí. Fosc.

Un cop vistes les tres actuacions, el jurat presidit per Pere Fullana, director de l’Esadib i dramaturg, i format pel periodista i dramaturg Rafel Gallego i les actrius Lluki Portes i Lúcia Sánchez, decidiran els premiats que es faran públics el mateixa vespre al final de l’acte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.