Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP defensa ara, després del caos del TIL, un «plurilingüisme harmònic»

24497
Imatge de Biel Company d'aquest dissabte. | PP Balears

El PP sembla que, cinc anys després de la manifestació històrica en contra del seu Govern, encara no s'aclareix amb la seva política lingüística i educativa. El president de la formació, Biel Company, ha assegurat aquest dissabte, que es varen equivocar amb l'aplicació del TIL i ha reivindicat un model semblant al de Galícia.

Company ha presidit l'inici de la sessió de feina 'Educació plurilingüe en comunitats bilingües: reptes i oportunitats' i ha destacat que «l'èxit del model lingüístic en el sistema educatiu a Galícia, una comunitat en la qual també conviuen dues llengües oficials i on s'ensenya una tercera llengua estrangera des dels tres anys».

En aquest sentit, sobre l'aplicació del TIL a la legislatura de Bauzá ha manifestat el següent: «apostam per mirar cap al futur». «N'hem après i aquesta experiència ens serveix per saber el que no hem de fer i, sobretot, per saber cap a on hem d'anar i l'experiència de Galícia és molt valuosa», ha apuntat.

En aquest sentit, el PP Balear aposta per un model de «plurilingüisme harmònic» com el que s'aplica en els centres escolars públics de Galícia enfront del model «monolingüe que va implantar el Pacte de esquerres que va governar abans de 2009 a la nostra comunitat, en el qual pretenien imposar una educació exclusiva en gallec».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.