Setmanari d'informació local - 138 anys

Matas i Rodríguez aniran a judici aquest dilluns pel cas Over

24491
L'expresident de les Balears, Jaume Matas, assegut a la barra dels acusats. | dBalears/Arxiu

L'expresident del Govern, Jaume Matas, i l'exconseller d'Interior, José María Rodríguez, s'enfrontaran aquest dilluns al judici pel cas Over, que investiga el presumpte ús de fons públics per tal de «beneficiar» a l'entitat mercantil Over Màrqueting, que va ser l'encarregada de les campanyes electorals del PP en els anys 2003 i 2007.

En el judici, que tindrà lloc en la Secció Segona de l'Audiència Provincial, Matas s'enfronta a la petició de nou anys de presódesprés que s'haguin unit les tres peces del cas en una de sola. Rodríguez, que s'asseurà per primera vegada en la barra, s'enfronta a una possible pena de cinc anys de presó. El propietari d'Over Màrqueting, Daniel Mercado, també investigat, s'enfronta a gairebé quatre anys de presó.

D'altra banda, la Fiscalia demana al PP un total de 18.000 euros en concepte de responsabilitat civil perquè considera que va ser «beneficiari directe» dels fets. Aquesta quantitat correspon a dues factures que es van emetre sense IVA durant les campanyes electorals.

Els acusats estan imputats per delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, frau a l'administració o tràfic d'influències. El judici està previst que duri tota la setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.