Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca insta el Parlament a reconèixer l'existència de presos polítics a l’Estat

24465

MÉS per Mallorca presenta una Proposició no de Llei (PNL) en què insta el Parlament a reconèixer l’existència de presos polítics a l’Estat espanyol. El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha explicat que la proposta sorgeix arran de l’aniversari dels fets del primer d’octubre a Catalunya i per la proposta del PP aprovada dimarts passat en què es nega l’existència de presos polítics. «Demanam que entre tots els grups parlamentaris, amb diàleg i temps, siguem capaços fins que es debati aquesta PNL que es rectifiqui aquesta proposta», ha subratllat Ferrà.

El diputat Miquel Gallardo ha explicat que el motiu de presentar aquesta PNL és «obrir un debat parlamentari sobre la qualitat democràtica a l’Estat». «Estam molt preocupats per les restriccions aplicades de forma judicial a drets com el d’expressió, opinió, d’associació i el dret de participació pública en molts àmbits», ha afegit. «És un debat que, amb motiu de l’aniversari del primer d’octubre, posam damunt la taula i del qual no hem de defugir: ens hi va la democràcia», ha explicat.

Gallardo també ha explicat el contingut de la Proposició, on s’insta a que tant el Parlament com el govern de l’Estat reconeguin l'existència de presos polítics a l’Estat espanyol, d’acord amb la definició que en fa el Consell d’Europa. A més, insta l’Estat a retirar les acusacions de la Fiscalia General de l’Estat envers els presos polítics i a comprometre’s a cercar solucions polítiques als problemes polítics des del diàleg i el respecte als Drets Humans. Aquesta PNL es basa en altres PNL presentades l’any 2015 al Parlament, quan se’n van aprovar dues que demanaven l’alliberament del veneçolà Leopoldo López i la diputada palestina Khalida Jarrar.

La diputada Agustina Vilaret ha posat èmfasi en el fet que les persones que estan preses ho estan per obeir al mandat d’un poble i que ho estan de forma preventiva, encara sense judici. «Hem de denunciar aquesta situació i apostar pel diàleg, que és l’únic que serveix per donar solucions», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.