Setmanari d'informació local - 138 anys

Cladera proposa «deixar enrere la falta de finançament històric que han sofert les Balears»

24435

El Govern ha reclamat avançar cap a una proposta de nou model de finançament autonòmic en la primera sessió de treball, celebrada el dimecres, del nou Grup de Decisió, creat pel nou equip del Ministeri d'Hisenda i constituït per representants de totes les comunitats autònomes de règim comú, per a la reforma de l'actual sistema de finançament autonòmic.

Segons ha informat la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, aquesta primera trobada ha servit per iniciar el debat sobre la insuficiència financera de les comunitats i les diverses metodologies de càlcul a aplicar en aquest procés per determinar les necessitats de recursos a afrontar.

També ha servit per cobrir principalment els serveis bàsics de competències en mans de les autonomies (sanitat, educació i serveis socials), i per analitzar l'equilibri en el repartiment vertical de recursos entre els diferents nivells de les administracions públiques.

El Govern, a través del seu representant en aquest grup, el director general de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, ha mantenint en aquest procés els mateixos posicionaments i reclamacions que els últims anys.

Reforma del model actual

Per això, ha defensat que l'Executiu espanyol avanci de manera efectiva cap a una reforma de l'actual model, una vegada constituït aquest grup, un dels primers compromisos del Ministeri, adoptat en el Consell de Política Fiscal i Financera el passat mes de juliol.

El Govern ha considerat un «primer pas» l'inici dels treballs i de la negociació política per començar la reforma del sistema de finançament, tenint en compte les necessitats de les comunitats, i ha mantengut la reclamació d'una millora que permeti «deixar definitivament enrere la falta de finançament històric que ha sofert les Balears».

En aquest sentit, el Govern ha tornat a defensar la reclamació de posar damunt la taula una proposta de nou model, «la mateixa reivindicació mantenguda davant l'anterior Govern d'Espanya, que no va arribar a definir una proposta durant tot el seu mandat», ha recordat la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.