Setmanari d'informació local - 138 anys

Atlètic Balears i UD Eivissa representen al futbol balear en Segona B

24401

El futbol balear en Segona B en la temporada 2018-2019 ho protagonitzen Atlètic Balears i UDEivissa, dos clubs que tenen opcions en un futur proper a jugar en el futbol professional com assenyalen pàgina web d'apostes com Betway.

L'aventura del UD Eivissa en Segona B ha començat amb quatre punts en cinc jornades. El club que presideix Amadeo Salvo està competint en el grup 4 de Segona B. El UD Eivissa es va quedar a les portes de l'ascens a la categoria de bronze en el passat mes de juny, quan va perdre en penals davant l'Atlètic Llevant l'eliminatòria per l'ascens. En canvi, la inhabilitació del Lorca FC per motius econòmics va obrir una porta a l'esperança al club de la famosa illa balear, que va pagar ràpidament els 429.000 euros corresponents i va aconseguir així la desitjada plaça en Segona B.

El somni de Amadeo Salvo és portar al UD Eivissa a Primera Divisió. Per començar aquest camí, ha fitxat al davanter italià Marco Borriello, que ha jugat 340 partits en la Sèrie A i set trobades amb la Selecció d'Itàlia. Una dada d'aquest experimentat davanter italià és que ha marcat gol amb dotze equips diferents de la màxima categoria italiana. Borriello tractarà d'ajudar al UDEivissa a aconseguir l'objectiu de la permanència en la seva primera temporada en Segona B.

L'altre equip de les Illes Balears que milita en la categoria de bronze, l'Atlètic Balears, segueix sense desenganxar. L'equip mallorquí no ha començat amb bon peu en sumar cinc punts en sengles jornades, ja que l'objectiu inicial és barallar per jugar el playoff d'ascens a Segona. Aquest club que juga a Son Malferit i amb un president alemany, Ingo Volckmann, porta anys intentant pujar a la categoria de plata.

El més proper a aquest objectiu va estar en la temporada 2011-2012, quan el Mirandés va superar a l'Atlètic Balears en la final per l'ascens. L'equip que entrenava Gustavo Siviero va ser campió del seu grup en Segona B, però va fallar al moment decisiu. En la segona ronda, a la qual va accedir com a segona oportunitat en arribar com a primer al playoff, va ser eliminat pel Lugo, que també va aconseguir pujar a Segona. En la campanya 2016-2017 l'equip blanquiblau va caure en les semifinals davant l'Albacete.

L'Atlètic Balears confia en Manix Mandiola com a entrenador per tornar a situar-se a la zona alta del grup 3, en el qual s'enfronta a esquadres de Catalunya, Aragó i Comunitat Valenciana. Entre els seus principals rivals estan històrics com l'Hèrcules d'Alacant o el Lleida Esportiu; els filials FC Barcelona B, Vila-real B o RCD Espanyol B i uns altres que van realitzar una bona temporada en el curs passat com Badalona, Ontinyent o Cornellà. Els que no estan aquesta temporada en la divisió de bronze són altres equips de Balears, Formentera i Penya Esportiva d'Eivissa, rivals en el curs passat de l'Atlètic Balears, però que no van ser capaços de mantenir la categoria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.