Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera es reuneix amb Compromís, ERC, Podemos i En Marea per tractar l’accés a l’habitatge

24395

El batle de Palma Antoni Noguera, s'ha reunit aquest dimarts amb diputats de Compromís, En Marea, Podemos i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per exposar-los el problema d'accés a l'habitatge a Palma.

Segons ha assenyalat MÉS per Palma, Noguera ha traslladat als diputats la petició del Parlament de modificar la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) perquè els contractes de lloguer passin de 3 a 5 anys, així com perquè s'incloguin mesures reguladores per evitar els preus abusius.

Concretament, el batle de Palma s'ha reunit amb el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví; la diputada d'En Marea, Alexandra Fernández; la diputada de Podemos, Mae de la Concha, i el portaveu adjunt d'ERC, Quim Ayats.

En la trobada, Noguera els ha detallat qüestions relacionades amb la Proposició no de llei que MÉS per Mallorca va presentar al Parlament a l'agost per modificar la LAUDes MÉS han assegurat que els quatre partits amb representació al Congrés «s'han mostrat partidaris de la proposta i predisposats a col·laborar en aquest sentit».

La proposta reclamava al Govern espanyol una intervenció urgent i seriosa en aquesta matèria per revertir aquesta problemàtica i garantir l'accés a un habitatge digne. En relació a les mesures per regular que no hi hagi lloguers abusius Noguera ha proposat que es creïn «índexs de referència per posar un sostre als preus del lloguer, tal com estan fent París o Berlín».

Noguera ha recordat que Barcelona ja ha creat aquest índex de referència, «que seria de molta utilitat per a casos com el de Palma, amb barris com Santa Catalina o el centre on el preu del lloguer és impossible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.