Setmanari d'informació local - 138 anys

Els violadors de ‘la Manada’ tornen a la banqueta per un altre abús sexual

24391

Els violadors de la Manada tornaran a ser jutjats per un altre presumpte cas d'abusos sexuals. Una jutge de Pozoblanco (Còrdova) ha processat José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Alfons Jesús Cabezuelo i Jesús Escudero per uns fets que van cometre el maig de 2016 a la ciutat cordovesa, similars als que dugueren a terme, només dos mesos després, contra una jove durant els Sanfermins a Pamplona i pels quals han estat condemnats a nou anys de presó.

Als quatre se'ls imputen presumptes abusos sexuals i un delicte contra la intimitat d'una dona de 21 anys que es trobava en estat de profunda inconsciència a l'interior d'un vehicle el primer de maig d'enguany.

La jutge aprecia delicte contra la intimitat perquè els implicats gravaren amb el mòbil de Guerrero, el guàrdia civil de la Manada, els presumptes abusos a la jove i després els vàren difondre en diversos grups de WhatsApp on es referien a ella com la ‘bella dorment’. En la sentència, dictada el passat 21 de setembre, s'afegeix un delicte de maltractament contra Cabezuelo, el militar del grup, per pegar la víctima quan es va negar a practicar-li una fel·lació.

Els fets sortiren a la llum durant la instrucció del cas de Pamplona. El jutge que ho investigava va alertar de l'existència d'un vídeo en els mòbils dels joves, on s'apreciaven indicis d'abusos sexuals contra la dona cordovesa. En el seu acte, la magistrada de Pozoblanco confirma aquestes sospites.

Desenvolupament dels fets 
En primer lloc, corrobora que els acusats i la seva víctima coincidiren a la fira de la localitat de Torrecampo. Després de sortir d'una caseta, la jove decideix tornar a Pozoblanco amb els membres de la Manada i es munta al cotxe propietat del guàrdia civil, que era qui conduïa, amb Prenda de copilot. L’al·lota es va asseure «enmig del seient del darrere, entre Alfons Jesús [el militar] i Jesús [el perruquer]».

Tot d’una en pujar al vehicle, ella «cau en un estat de profunda inconsciència, estat que és aprofitat pels quatre investigats per realitzar-li tocaments al pit». El militar «l'agafa del coll i li dóna diversos petons a la boca», mentre Prenda ho grava tot amb el mòbil de Guerrero «i al mateix temps li toca el pit». Escudero i el militar segueixen tocant els pits a la víctima i finalment el guàrdia civil els imita «mentre condueix». 

L'assetjament no va acabar allà, segons l'acte. En arribar a Pozoblanco, el militar i la víctima passaren als seients davanters, mentre que la resta va abandonar el vehicle. Una mica abans d'arribar al seu domicili, la jove es va despertar, «moment en el qual Alfonso li diu que li faci una fel·lació i, davant la negativa d'aquesta, li pega una bufetada a la cara i una altra al braç, tirant-la del cotxe, mentre li diu que és una puta».

La cordovesa no recordava cap dels fets que es detallen a l'acte. Únicament tenia memòria que havia conegut a un sevillà la nit anterior, tot i que es va fer fotos dels cops amb què es va trobar l'endemà. Només dos mesos després, quan la Policia Foral de Navarra li va mostrar el vídeo, va saber que quatre persones havien abusat d’ella.

Els quatre violadors, aprofitaren el seu estat d'inconsciència per gravar tots els suposats abusos als quals la van sotmetre, compartint després les imatges en dos grups de WhatsApp: un anomenat com ‘La Manada’ i un altre ‘Perill’. En ells es referien a la víctima com la ‘bella dorment’. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.