Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort convertirà els barris del Rafal Nou i es Vivero en una zona 30 de trànsit pacificat

24387

L'Àrea de Mobilitat ha llançat un projecte perquè els barris del Rafal Nou i Vell i es Vivero es converteixin en una zona 30 de trànsit pacificat amb la finalitat de «donar resposta a les peticions veïnals que reclamen iniciatives per a minvar la velocitat dels vehicles que circulin».

Segons ha informat Cort, s'està redactat la proposta perquè es puguin licitar les obres durant 2018, amb un pressupost previst de 205.000 euros. El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha destacat que «amb la zona 30 es tornarà a equilibrar la balança entre els vianants, els ciclistes i els vehicles».

«Els analistes de seguretat han sabut que la velocitat màxima del vehicle en què els vianants poden escapar de lesions greus en cas de col·lisió és de 30 quilòmetres per ara i s'ha observat que les velocitats més lentes milloren el flux del trànsit i redueixen l‘embós», ha explicat Ferrer.

En aquesta línia, ha remarcat que «una col·lisió on un automòbil circula a una velocitat de 50 quilòmetres per hora suposa que el vianant només tingui un 20 per cent de supervivència, quan a 30 quilòmetres per hora la probabilitat és del 90 per cent».

En concret, els límits de la nova zona 30 seran al torrent Gros, el carrer Aragó fins a la Via Cintura, la mateixa Via Cintura i els carrers Biniamar i Son Gibert, principalment en forma de senyal vertical que es reforçaran amb símbols horitzontals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.