Setmanari d'informació local - 138 anys

Principals reaccions dels partits polítics sobre el discurs d’Armengol

24187

MÉS per Mallorca

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha assegurat que la seva formació se sent «representada» amb el discurs inaugural del Debat de política general pronunciat per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i ha valorat el seu caire «social».

En declaracions als mitjans de comunicació en el Parlament, Ferrà ha realitzat un «balanç positiu» del discurs de la presidenta, així com dels «anuncis importants». «És un discurs molt social, centrat en les persones, i contempla la pluralitat dels 'Acords pel Canvi'» ha manifestat el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca.

Podem

Per la seva banda, la secretària general de Podem a les Balears, Mae de la Concha, ha ressaltat el to «molt clar» del discurs inaugural del Debat de política general de la presidenta, Francina Armengol, si bé ha reconegut que hi ha certs temes que no s'han tractat de forma «molt concreta o suficient».

En declaracions als mitjans, de la Concha ha assegurat que «el millor PSIB apareix quan treballa al costat de Podem» i ha criticat que el PP s'hagi dedicat a «molestar» la presidenta durant el seu discurs.

«Estam contents que la presidenta estigui disposada a escoltar i col·laborar», ha manifestat la secretària general, acompanyada dels integrants de Podem, Alberto Jarabo, Laura Camargo i Juan Pedro Yllanes.

Més per Menorca

El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha celebrat aquest dimarts que la tramitació del Règim Especial de Balears (REB) s'hagi concretat al calendari, encara que, malgrat això, ha remarcat que «no es pot esperar molt més» per a la seva aprovació «perquè el temps s'acaba per donar resposta a aquesta demanda fonamental per a les Balears».

En els passadissos del Parlament, després d'escoltar el discurs de la presidenta del Govern, Francina Armengol, Martí ha assenyalat que li hagués agradat «conèixer més detalls del REB» i que per a la seva formació l'ideal hagués estat que el seu contingut «estigués elaborat» pel Parlament. 

En general, Martí ha fet una «valoració positiva» del discurs d'Armengol i ha destacat l'anunci de l'eliminació del copagament, el compromís amb l'educació en el període de zero a tres anys i els 1.000 milions que es destinaran per a educació.

El Pi

El portaveu parlamentari del PI, Jaume Font, ha assegurat aquest dimarts que el discurs pronunciat per la presidenta «sembla més un discurs d'investidura que de fets».

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans Font, qui ha criticat que en aspectes com el Règim Especial de Balears (REB) i el finançament autonòmic «s'està com a principis de legislatura».

«Not que Pedro Sánchez no pensa fer res per les Balears en aquesta legislatura, no hi ha concreció del que es podria fer. Seria bé concretar qüestions de la realitat que afecta les Balears», ha sostingut el portaveu parlamentari del PI.

D'altra banda, Font ha lamentat que el primer de gener «no hi haurà REB» encara que ha valorat que es vagi a construir un hospital de Felanitx i que es vagi a eliminar el copagament sanitari als pensionistes.

PP

La portaveu parlamentària del PP, Margalida Prohens, ha acusat la presidenta del Govern, «d’autoplagi» en el seu discurs inaugural al Debat de política general «per haver repetit fins a quatre vegades les mateixes declaracions».

Així mateix, en declaracions als mitjans, Prohens ha recriminat aquest dimarts que el seu discurs fos «desestructurat i sense il·lusió». «Tenim una presidenta esgotada en fons i forma», ha afegit la portaveu del PP.

Ciudadanos

El portaveu de Ciudadanos, Xavier Pericay, ha acusat la presidenta del Govern, Francina Armengol, de «falta d’autocrítica» i ha qualificat el seu discurs de contenir «una part irresponsable» perquè molts dels anuncis que ha fet s'haurien de dur a terme passada la present legislatura.

En declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos del Parlament, Pericay ha censurat que Armengol hagi entrat en «bucle» a l'hora de fer els anuncis mentre llegia el discurs.

Esquerra Unida

El coordinador general d'Esquerra Unida de les Illes Balears, Juanjo Martínez, ha penjat un vídeo a Facebook on ha valorat positivament la tasca de Francina Armengol en diferents àmbits, però que no cal ser «triomfalistes». Martínez demana «autocrítica» perquè considera que s'ha d'apostar per la diversificació econòmica. Així mateix, ha agraït els 1.000 milions d'euros dedicats a Educació i les negociacions de cara al nou REB. També ha parlat de la importància de «posar fre» a les grans rendes perquè a Balears no només hi puguin viure i comprar habitatges les grans fortunes. En aquest sentit, demana al Govern ampliar a habitatges de més valor que 200.000 euros les rebaixes fiscals anunciades per Armengol. 

«És molt important trobar nous fonts de finançament per poder aplicar les lleis que està aprovant el Govern», ha afegit Martínez.

En darrer lloc, ha manifestat que la mobilitat «és la gran assignatura pendent» perquè no s'ha fet «cap quilòmetre nou de xarxa ferroviària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.