Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncia una nova discriminació lingüística al cafè Colón i la Guardia Civil li diu «no te entiendo»

24131

Nou i gravíssim cas de discriminació per raó de llengua al cafè Colón de Llucmajor. Antoni B.S. ha denunciat que una cambrera del local no el va voler atendre per haver-li parlat en mallorquí.

Quan el client va demanar el full de reclamacions, al que té dret qualsevol ciutadà, els responsables de l'establiment no li varen voler donar. No només això sinó que el varen insultar («ets un beneit» ) i li varen dir «radical» i «catalanista».

A més a més, un dels responsables del local li va dir «t'haurien de cremar!» i, fins i tot, un individu sense identificar li va arribar a pegar una coça.

Davant aquesta situació i el fet que els responsables del cafè Colón es negaven a facilitar-li el full de reclamacions, Antoni B.S. Va telefonar a la policia local de Llucmajor. La resposta d'aquest cos policial va ser inhibir-se del cas i remetre el denunciant a la Guardia Civil.

Quan va arribar una parella de la Guardia Civil, la cosa encara va empitjorar. Un dels dos agents va dir a Antoni B.S. Que la seva companya no l'entenia i que, per tant no es podia fer l'atestat i el va advertir que si continuava parlant mallorquí «te buscaràs un lio». L'altra agent del cos militar li va dir que «no te entiendo, ni tengo porqué entenderte».

Els agents de la Guardia Civil varen dir que la decisió de si Antoni B.S. Podia accedir o no als fulls de reclamació era qüestió de la policia local.

Al cap d'una estona varen arribar dos agents de la policia local que, segons els testimoni d'Antoni B.S. Feien befa d'ell.

A la fi, Antoni B.S. va poder redactar, fora del local i sota la pluja, la reclamació dirigida al Govern, que és qui té ara a les seves mans que fets tan execrables com aquest no es tornin a repetir mai més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.