Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears retiren definitivament la Medalla d’Or a Iñaki Urdangarin

24111

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres l'aprovació d'un acord per a procedir a la retirada definitiva de la Medalla d'Or de les Balears a Iñaki Urdangarin.

Segons ha explicat Costa, el procés es va iniciar el passat 15 de juny, quan amb un acord del Consell de Govern, es va acordar tramitar la retirada. El decret que regula la distinció de les Medalles d'Or estableix la retirada en cas de condemna per sentència ferma, ha recordat Costa.

Com estableix el seguiment, es va donar audiència al representant legal d’Urdangarin, segons Costa, el seu advocat, per a efectuar les al·legacions i perquè presentés els documents que considerés pertinents.

Una vegada conclòs el termini de deu dies hàbils que es va concedir «sense que hagués presentat cap escrit» s'ha acordat la retirada de la distinció. A la pregunta de com s'enviarà aquesta notificació a l'exduc de Palma, Costa ha assenyalat que «a través del seu representant», el seu advocat Mario Pascual Vives, o bé «directament a la presó».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.