Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB lamenta que el Pla de Mobilitat arriba a finals de legislatura i sense finançament

24107

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha presentat aquest divendres al·legacions al Pla de Mobilitat presentat pel Govern i ha assegurat que «el problema fonamental del Pla és que arriba a la fi de legislatura i sense finançament». Segons ha informat l’ONG, es tracta d'un pla que «arriba tard i sense finançament» i que «té perill de quedar-se en paper mullat o en anunci preelectoral».

D'aquesta manera, han assegurat que «s'ha avançat en l'electrificació i en la renovació de tot el sistema públic interurbà de viatgers per carretera», alguna cosa que, al seu judici, ha inclòs «l'execució de projectes que encara responen a un vell model i que condicionen negativament els objectius d'aquest Pla».

D'altra banda, han explicat que aquest Pla requeriria «la paralització immediata de construcció de noves infraestructures» que, segons han comentat, «responen a una planificació obsoleta».

Així mateix, han assenyalat que «un altre aspecte a lamentar» és que «alguna de les mesures que es proposen ja estaven previstes en el Pla Director Sectorial de Transport de les Balears o en la Llei de Transport i Mobilitat de 2014».

«No s'ha iniciat la seva execució i ara es repeteixen com a objectius de l'actual Pla de Mobilitat, generant una certa desconfiança en relació a la voluntat i la possibilitat real de la seva implantació en un horitzó proper», han afegit.

També han apuntat que «es tracta d'un pla sense finançament garantit per a la seva execució», la qual cosa «afebleix el pla al no tenir assegurada el finançament de les actuacions a realitzar al llarg dels vuit anys de vigència del pla».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.