Setmanari d'informació local - 138 anys

Un dissabte de narracions i històries per diferents llocs de Manacor en el marc d'emParaular

24101

L’Ajuntament de Manacor impulsa la segona edició del festival emParaular, amb «un programa més extens que el de l’any passat que permet fixar-nos en la força de la paraula dita en veu alta, en la tradició oral i farà eixamplar encara més l’univers escènic de Manacor», explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. Així, la segona edició del festival emParaular recull catorze propostes que es podran veure de manera gratuïta a diferents espais de Manacor des de dimecres dia 12 de setembre fins dissabte dia 15.

En aquest festival, a més, s’hi emmarca un homenatge als nous fills il·lustres i predilectes que l’Ajuntament de Manacor nomenarà dissabte dia 15, «volem que els manacorins i manacorines siguin conscients de la força creativa de Guillem d’Efak, Miquel Brunet, Maria Antònia Oliver i Antoni Parera Fons i per això després del ple, dissabte a les 12.30 h al claustre farem un recorregut per la seva obra», afegeix Antònia Llodrà. Però aquest no serà l’únic homenatge que aglutina el festival emParaular.

Dissabte 15 de setembre serà el dia principal d’emParaular. A les 11 h, a la plaça de la Rectoria començarà el dictat popular en què Toni-Lluís Reyes dictarà Pompeu
Fabra. Just després, a les 12 h, també a la plaça de la Rectoria, els més petits de cada casa podran gaudir d’El cul d’en Jaumet i altres contes, un espectacle per a públic familiar basat en contes que fan pensar i que són ben divertits.

A les 12.30 h el claustre de Sant Vicenç Ferrer acollirà l’homenatge als nous fills il·lustres i predilectes de Manacor. La recta final del festival començarà amb el recorregut Històries a tres bandes, que partirà a les 18 h de la plaça de sa Bassa. Els assistents podran gaudir de Diari d’un indígena, que anirà a càrrec de Llonovoy; Recuento, que interpretarà Maísa Marbán, i El terrible plaer de viatjar, que un recull de contes que contarà Assumpta Mercader.

I l’espectacle final també consistirà en un recorregut per a diverses narracions que es desenvoluparan en indrets del centre de Manacor. Amb el títol D’històries,
viatges i cultures, els assistents que partiran a les 21 h de la plaça del Palau i podran gaudir de Free tour per Manacor, que guiarà el col·lectiu Tres Potes; Sobre vientos y viajes que anirà a càrrec de Maísa Marbán; La història de la més bella i d’altres histories, que interpretarà Víctor Uwagba; i Intercanvi de parelles i altres contes de Roald Dahl, que contarà Assumpta Mercader acompanyada de la violinista Núria Robert. Així, la proposta de l’emParaular és diversa i proposa històries tant narrades com cantades amb un únic nexe d’unió: la força de la paraula.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.