Setmanari d'informació local - 138 anys

Posen en marxa una pla per formar 1.400 professionals en prevenció de violència masclista

24039

Atenció Primària de Mallorca ha posat en marxa un pla de formació amb l'objectiu d'assessorar, formar i sensibilitzar a 1.400 professionals de la salut en la prevenció de la violència masclista.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la reunió informativa per a professionals referents del Programa de Violència Masclista dels Centres d'Atenció Primària de Mallorca.

La formació, que anirà a càrrec d'un grup de quatre formadores expertes, pretén aportar coneixements, unificar criteris i oferir orientacions i recursos aplicant el protocol d'actuació sanitària en casos de violència masclista que existeix actualment.

Aquest dimecres, a més, s'han presentat 72 professionals que han sigut designats per la Gerència d'Atenció Primària com a referents i responsables en violència masclista en els 45 centres de salut de Mallorca.

En concret, són 34 metges, 31 infermers, quatre matrones, dos auxiliars d'admissió i una treballadora social que van rebre la formació al llarg de l'any passat.

Aquest pla de formació es dirigeix a treballadors dels centres de salut i unitats bàsiques, i també a aquells que treballen en el Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP). S'inicia aquest mes de setembre i es durà a terme mitjançant uns tallers de sis hores de durada, de caràcter obligatori i dins de l'horari laboral. L'objectiu és anar més enllà de la sensibilització i aproximar-se al que seria una formació bàsica en prevenció de violència de gènere.

La formació s'inicia l'últim trimestre de l'any en els centres de salut i unitats bàsiques de Felanitx, Campos (Xaloc), Santanyí, Llucmajor i Coll d'en Rabassa. Així, abans de finals de 2018, es preveu formar uns 350 professionals de 12 centres de salut.

L'any que ve s'anirà informant i coordinant les hores de formació amb la resta de centres. Una vegada finalitzada la formació per centres de salut s'ha previst realitzar una altra sobre salut i gènere, per mòduls i dirigida a població específica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.