Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 120.000 tassons reutilitzats per les festes patronals de Menorca

24007

Les festes patronals de Menorca finalitzaren el diumenge passat amb prop de 120.000 tassons reutilitzables venuts, segons ha informat aquest dimarts el Consorci de Residus i Energia de Menorca.

El projecte 'Ara va de bo, ara va de tassó' s'ha posat en marxa per primera vegada enguany després de resultar un dels guanyadors dels pressupostos participatius del Consell Insular de Menorca.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que es va posar en marxa el passat mes de juliol durant les festes de Sant Martí des Mercadal, era reduir els residus durant les festes i, més concretament, els tassons d'un sol ús.

Des del Consorci de Residus i Energia de Menorca han indicat que durant les passades festes de Maó, que van finalitzar el diumenge, s'han venut 3.052 tassons reutilitzables i tan sols s'han retornat 63.

El total de tassons venuts entre les festes des Mercadal i de Maó ha arribat a 18.419, dels quals s'han retornat 1.613.

L'èxit de la iniciativa, segons han indicat, s'ha basat en la utilització d'un disseny distintiu amb imatges típiques de la illa, la disponibilitat de cordons per portar el got buit i el fet que tengui un valor simbòlic d'un euro, entre altres factors.

El Consorci ha analitzat la quantitat de gots d'un sol ús que s'han pogut estalviar gràcies a aquest projecte i han explicat que, si es té en compte que el consum mitjà és de sis begudes, cada tassó reutilitzable venut correspon a una economia de sis tassons d'un sol ús.

D'aquesta manera, si s'han venut 18.419 gots reutilitzables, s'han estalviat 110.514 tassons d'un sol ús, que corresponen a 884 quilos de residus no produïts.

De cara al pròxim any, l'entitat pretén treballar per millorar els resultats activant la participació dels bars i cercant una «solució imaginativa perquè les ampolles d'aigua no acabin envaint el sòl».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.