Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort vol remunicipalitzar el servei de l'ORA

23999

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha anunciat aquest dimarts que en el pròxim ple de l'Ajuntament el seu equip presentarà una proposta per a remunicipalitzar el servei de l'ORA i que aquest passi a ser gestionat per la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP ).

«L'Ajuntament tenia la deriva d'externacionalizar tots els serveis i remunicipalitzar un servei tan important com l'ORA és un motiu d'enhorabona perquè ens ajuda a controlar millor la mobilitat de la ciutat», ha explicat en roda de premsa.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha detallat que el contracte vigent, que conclou el proper 18 de juny de 2019, es va adjudicar el 2013 per a quatre anys, prorrogables per a altres dos, a una empresa privada.

Segons ha assenyalat Ferrer, la proximitat de la fi del contracte ha obligat l'Ajuntament a «fer una reflexió de com s'estava prestant el servei» i han arribat a la conclusió que cal «plantejar un nou model de gestió» que passi per la «remunicipalització» de l'ORA.

En aquesta línia, ha assegurat que la SMAP és «una empresa amb una àmplia experiència en gestió dels aparcaments» i ha insistit que «això suposa no haver de crear una nova empresa pública, ja que aquesta compta amb professionals que poden donar un impuls a aquesta nova iniciativa».

D'aquesta manera, ha apuntat que el següent pas és presentar-ho en el pròxim ple, per després donar lloc a un mes d'exposició pública, a continuació procedir a l'aprovació d'aquesta proposta i, finalment, modificar l'estatut de la SMAP per a incloure les seves noves competències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.