Setmanari d'informació local - 138 anys

Un 11 de setembre amb 14 independentistes detenguts a Palma

23995

Fa més de vint anys, l'11 de setembre de 1987, la Policia espanyola va irrompre en una concentració independentista i va detenir catorze dels participants.

L'operatiu policial, dirigit pel murer Joan Pol, que anys després seria designat pel Partit Popular com a Director General d’Emergències de la Conselleria d’Interior del Govern, durant la legislatura de Jaume Matas, i posteriorment va ser imputat en el conegut 'cas Bonsai', un frau de més de tres milions d’euros.

El Moviment de Defensa de la Terra, que des de feia pocs mesos comptava amb una assemblea a Mallorca, havia convocat una concentració per commemorar la Diada de Catalunya a la plaça del Tub de Palma. La mobilització comptava amb el suport d'Esquerra Republicana de Catalunya.

L'11 de setembre, a les 20.30 hores, una cinquantena de persones respongueren a la convocatòria i es concentraren a la plaça del Tub, on es va llegir un manifest i es va cremar un paper amb les anelles olímpiques.

Va ser llavors quan diverses furgonetes de la Policia espanyola entraren a la plaça i detengueren aquells participants que portaven banderes o simbologia independentista. El resultat: dotze adults i dos menors detenguts, que passarien aquella nit als calabossos de la comissaria. Entre els detenguts hi havia en Mateu Joan Florit, editor de 'L'Estel', que va morir fa pocs dies.

El matí següent varen ser traslladats als jutjats, on més d'un centenar de persones els mostraren el seu suport en una concentració improvisada. Els independentistes estaven acusats de cremar una bandera espanyola. El jutge, davant les evidències, els deixà en llibertat sense càrrecs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.