Setmanari d'informació local - 138 anys

Defensen la «importància de la prevenció des de l'escola» per prevenir suïcidis del col·lectiu LGTBI

23989

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Balears (Copib) ha indicat aquest dilluns, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la prevenció del Suïcidi, que cal educar en «valors i respecte» des d'edats primerenques per reduir problemes com el suïcidi entre joves del col·lectiu LGTBI.

El degà del Copib Javier Torres, ha explicat que és capital la col·laboració entre les institucions perquè «disminueixi el nombre de suïcidis entre aquest col·lectiu» i que, a més, és «molt important la prevenció des de l'escola».

Segons ha dit, «des d'edats primerenques s'ha de començar a treballar en igualtat, valors i en el respecte, independentment, de l'orientació sexual, la raça, l'aspecte físic o la discapacitat».

D'altra banda, ha dit que encara que en l'actualitat s'està treballant com amb l'Observatori del Suïcidi del Govern, «no es pot baixar la guàrdia» perquè hi ha adolescents que ho estan passant «molt malament per la seva orientació» i això, tal com ha remarcat, «pot acabar o en un intent de suïcidi o en un suïcidi consumat».

Per a aquest dilluns, el Copib ha organitzat la taula de debat 'Suïcidi i Adolescents LGTBI', amb l'objectiu d'analitzar la problemàtica de la conducta suïcida en un dels col·lectius més vulnerables.

Així mateix, amb la taula de debat volen donar visibilitat al problema i animar als adolescents al fet que si ho necessiten, «demanin ajuda per afrontar» la situació. A més, ha afegit, els pares també han d'aprendre a com tractar l'orientació sexual dels seus fills.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.