Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem donarà suport al límit de despesa del Govern «a canvi de majors inversions en matèries clau»

23987

Podem i el Govern han aconseguit aquest migdia un acord pel qual la formació donarà suport al límit de despesa no financera en la votació que es durà a terme aquest dimarts en el ple del Parlament.

Així ho ha anunciat Podem, qui ha precisat que donarà suport al de despesa «a canvi de majors inversions en matèries clau» com a educació, habitatge, inspecció turística, renda social i energies renovables.

En concret, s'ha acordat prioritzar la dotació pressupostària per a l'educació de zero a tres anys, amb un import mínim de cinc milions d'euros, per acomplir a una moció aprovada en el Parlament el maig passat.

També han acordat fixar la dotació de la renda social garantida en 20 milions d'euros i modificar la llei per permetre la retroactivitat de les ajudes.

Altres aspectes són un pla plurianual per a l'Oficina d'Habitatge Buit creat per la Llei d'Habitatge, la qual cosa s'haurà de concretar als Pressupostos Autonòmics de 2019; destinar 2 milions d'euros al programa de captació d'habitatges buits per oferir-les en règim de lloguer; augmentar de forma progressiva les places destinades a inspecció de possibles infraccions mediambientals -fins a sis places en dos anys-; i augmentar els recursos per a la inspecció d'infraccions turístiques.

En els acords també s'inclou dotar una partida per a inversió en energies renovables -per a instal·lacions de plaques fotovoltaiques- i «establir un full de ruta i un calendari» per la internalització progressiva dels informatius d’IB3.

Podemos ha subratllat que aquest acord, que ha qualificat de «positiu per a tota la ciutadania», «va en la línia de progrés» marcada al seu programa i en els 'Acords pel canvi'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.