Setmanari d'informació local - 138 anys

Dissabte arriba a Palma la XXII Trobada de Gegants

23891

El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, el cap de la Colla de Gegants de Palma, Pep Toni Moyà, i Jordi Oliver, de la colla dels gegants de la Sala, han presentat la XXII Trobada de Gegants de Palma que tendrà lloc aquest dissabte 8 de setembre a les 10 hores a la plaça de Cort.

Frade ha destacat que per a Participació Ciutadana és un moment destacat al calendari. «És un moment per a fomentar aquesta activitat més nostrada, és una oportunitat per a la gent que no els coneix que s'apropin i ho coneguin i convidam els més petits que gaudeixin d'aquesta jornada familiar, festiva i reconeguin el patrimoni cultural». En aquest sentit, la regidora ha fet una crida a la ciutadania a animar-se a formar part de les colles. «El circuit serà el mateix que l'any passat i conclourà amb una trobada gegantera al parc de les Estacions», ha dit.

Noguera ha agraït la feina de les colles que desenvolupen un «missatge de cultura popular». «Palma és una ciutat moderna però ha de ser una ciutat amb identitat i amb cultura popula», ha dit, i ha convidat tothom a gaudir d'aquest dia.

La Trobada de Gegants comptarà amb la participació d'un total de 21 colles de geganters i xeremiers arribades de diferents punts de l'illa.

Desfilaran pels carrers més cèntrics de Palma uns 40 gegants i capgrossos acompanyats d'unes 300 persones entre xeremiers i membres de les colles.

Enguany han confirmat assistència:

- Ajuntament d'Alcúdia

- Ajuntament de Campos

- Ajuntament de Consell

- Ajuntament de Llucmajor

- Ajuntament de la Pobla

- Ajuntament de Santa Maria del Camí

- Societat i Costums de Campos

- Capgrossos de s'Arracó

- Gegants de la Sala (Palma)

- Gegants de Son Rapinya

- Gegants de Son Espanyolet (Escola de Ball de l'Assumpció)

- Grup de Ball Al-Riyad

- Gegants de Manacor

- Gegants de sa Pobla

- Gegants d'Inca

Acompanyaran la trobada els següents grups de xeremiers: Xeremiers de Campos, Xeremiers de sa Marina de Llucmajor, Xeremiers de Marratxí, Xeremiers de Santa Maria del Camí, Xeremiers Xerebiols de sa Pobla, Xeremiers de l'Assumpció de Son Espanyolet i Xeremiers de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.