Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de la meitat dels espectacles de la fira B! compten amb presència femenina

23879

El 60 per cent dels espectacles de la Fira B! 2018, el mercat professional de música i arts escèniques de les Balears, compta amb presència femenina, segons han destacat aquest dimecres des del Govern.

Segons han informat, dels 66 espectacles de música i arts escèniques que conformen la Fira B! 2018, a 40 hi ha presència femenina. A més, d'aquest 60%, en molts dels casos, les dones són les protagonistes.

Així, en arts escèniques els espectacles encapçalats per dones són 'All-inclusivament', 'Tals of the bodi', 'Sud de sal', 'Llum trencada', 'La sorpresa del roscón', 'Las muchísimas', 'Capaltard', '1'28', 'Aüc-El sota de les Esquerdes' i 'La Nit de Catalina Homar'.

En música hi ha Eva Fernández, Júlia, Pavvla, Romeo, Tornaveus, Sombra, Lu Rois, Annelie, Clara Peya, Museless, Jansky, Carlota Càceres o Lina Tur, com a artistes principals, però també hi ha altres artistes femenines en diferents formacions musicals i obres.

Enguany, com a novetat, la Fira B! estrena un intercanvi amb l'agència d'exportació Westside (Göteborg), mitjançant el qual en l'edició d'aquest any de la fira Live at Heart (Örebro, Suècia), a principi de setembre, actuarà Jansky i a la Fira B!, com a intercanvi, actuarà Annelie.

En total, estan seleccionats 24 espectacles d'arts escèniques i 44 'showcases' de música, d'un total de 459 propostes rebudes, 202 d'arts escèniques -les Balears, 74; Catalunya, 44; País Valencià, 28; de l’Estat espanyol, 50 i internacionals, sis- i 257 de música -les Balears, 149; Catalunya, 67; País Valencià, 11; Estat espanyol, 24 i internacionals, també sis.

La quarta edició de la Fira B! se celebra a Palma entre el 27 i el 30 de setembre i l'organitza la Conselleria de Cultura, a través de l’Institut d'Estudis Baleàrics, i amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, el Consell i l'Ajuntament de Palma.

La Fira B! va néixer el 2015 com a mostra d'arts escèniques de les Balears, inspirada en el Sea Arts (2013) i la Fira Illescena (2014). L'any 2016 va incorporar la música i es va consolidar com a mercat amb la participació de més de 5.000 espectadors i 500 professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.