Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca proposa que l'administració general del Govern no es concentri tota a Palma

23827

Aquest dilluns dia acaba el termini per a presentar esmenes al projecte de Llei del Govern. MÉS per Menorca n’ha presentat 15, algunes de les quals ja han recaptat el suport d’altres grups parlamentaris.

Hi destaquen:

  • La desconcentració administrativa: «Proposam, d’acord amb la realitat pluriinsular de la CCAA i les capacitats que ofereixen les tecnologies de la comunicació, la desconcentració administrativa. Això és, que es faci un pla perquè poc a poc es deslocalitzin del centre i es dispersin arreu de les illes aquelles unitats que sigui factible, tot afavorint l’accés a la funció pública dels residents de la resta d’illes respecte de Palma».
  • Caps de servei: «Proposam que el òrgans territorials –com poden ser les oficines del SOIB o les delegacions d’educació- no estiguin dirigits per alts càrrecs (càrrecs polítics), i ho siguin per caps de serveis (treballadors públics)».
  • Convocatòria eleccions: «Proposam que la convocatòria de les eleccions als consells insulars la facin les respectives presidències insulars, i no la presidència de la CCAA. MÉS per Menorca és conscient que la convocatòria electoral als consells insulars s’haurà de fer d’acord amb la LOREG, però formalment consideram més ajustat i respectuós a la realitat dels quatre governs insulars, que la convocatòria es faci des de cada illa i no des de Madrid o Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.