Setmanari d'informació local - 138 anys

S’inicia la delegació de competències de gestió del Museu de Mallorca al Consell

23767

El Consell de Govern ha iniciat aquest divendres el procediment per fer efectiva la delegació de competències de gestió del Museu de Mallorca al Consell.

Segons ha informat, la portaveu del Govern Pilar costa, la previsió és que aquesta delegació sigui efectiva a partir de l'1 de gener de 2019. D'aquesta manera, s'ha aprovat la iniciativa que es presentarà davant la Comissió Tècnica Interinsular, òrgan estatutari que serà l'encarregat de formalitzar una proposta al Parlament, el qual la tramitarà com a proposició de llei.

En virtut d'aquesta llei, el Govern delegarà les facultats d'execució que, com a administració gestora -ja que el Museu de Mallorca és titularitat de l'Estat espanyol-, fins ara duu a terme la Comunitat en relació amb el museu i les seves seccions, és a dir, la Secció Etnològica de Muro, el Museu Monogràfic de Pollentia i els magatzems de Son Tous, on se situa el seu dipòsit.

Costa ha precisat que la iniciativa neix de la petició feta l'any passat pel vicepresident del Consell, Francesc Miralles, a la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern, Fanny Tur, i compta amb «el vistiplau» del Ministeri espanyol de Cultura.

El cost efectiu net de la delegació s'ha calculat en 445.133 euros anuals, una quantitat que no inclou costos directes de personal, ja que aquest seguirà sent responsabilitat de la Comunitat.

Per això, el text inclou el compromís de la Comunitat de mantenir el mateix nombre de llocs de treball actual, amb la finalitat de garantir la cobertura de la prestació del servei amb les mateixes condicions.

Així mateix, la Comunitat es reserva algunes potestats com les autoritzacions sobre la sortida o el moviment de fons museístics o sobre les intervencions de conservació i restauració dels fons que siguin de la seva titularitat, entre altres. Respecte als fons museístics, tant l'Estat espanyol com la Comunitat mantendran les titularitats que els corresponen en l'actualitat.

El Consell s'encarregarà de les despeses de manteniment i conservació dels edificis de titularitat de l'Estat, mentre que les inversions que suposin una intervenció més enllà de la conservació i el manteniment hauran de ser programades per l'Estat espanyol i la Comunitat, sempre prèvia consulta a la institució insular i comptant amb la seva participació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.